ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ЗМАГАННЯ З ПІШОХІДНОГО ТУРИЗМУ

09.04.2024

Березень для вихованців фізкультурно-спортивного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю виявився насиченим на змагання з пішохідного туризму. Так, юні спортсмени взяли участь у командній першості Центру з пішохідного туризму в умовах спортивної зали та першому етапі Кубку Центру з пішохідного туризму.

Командна першість Центру проходила між учасниками чотирьох вікових груп: І вікова група – діти 2006-2009 р.н., ІІ вікова група – діти 2010-2011 р.н., ІІІ вікова група – діти 2012- 2013 р.н., ІV вікова група – діти 2014-2015 р.н. Склад команди: три особи незалежно від статті. Дистанція складалася з етапів: «Підйом по схилу» (суддівські перила), «Траверс схилу» (суддівські перила), «Траверс схилу» (самонаведення), «Спуск по вертикальних перилах» (суддівські перила), «Спуск по вертикальних перилах» (самонаведення), «Переправа по мотузці з перилами» (суддівські перила), «Переправа по колоді через яр» (суддівські перила), «Переправа по колоді через яр» (самонаведення), «Спуск по схилу» (суддівські перила), «Спуск по схилу» (самонаведення), «Навісна переправа через яр» (суддівські перила), «Навісна переправа через яр» ( супроводження), «Навісна переправа через яр» (самонаведення).

Кожний етап смуги оцінювався від 5 до 40 балів (відповідно до складності його проходження. На проходження смуги встановлювався контрольний час, що дорівнював 15 хв. За умовами змагань команда повинна була пройти дистанцію в довільному порядку, намагаючись здобути за її проходження якомога більшу кількість балів.

Максимальну кількість балів (120) та з часом 14:51 за проходження командної смуги перешкод отримала команда у складі Дудкіна Андрія, Лапи Віри, Ярошенко Єлизавети.

Перевіркою набутих у спортивній залі туристських умінь і навичок для юних туристів став перший етап Центру з пішохідного туризму. На оновленій трасі, облаштованій на подвір’ї закладу, вихованці туристських гуртків успішно подолали етапи «Смуга перешкод»: «Переправа по мотузці з перилами», «Переправа по колоді», «Навісна переправа», «Навісна переправа похила вгору», «Вертикальний спуск», «В’язання вузлів» (вузол грепвайн).

Разом до ПЕРЕМОГИ!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 6 і 3?

^Вгору