ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Бережіть Землю від мікробомб – батарейок!»

29.12.2015

Напередодні Нового року, 24 грудня, вихованці гуртків науково-технічного відділу підвели підсумки роботи за 2015 рік в рамках соціального проекту «Бережіть Землю від мікробомб – батарейок!». З початку акції по грудень поточного року завдяки зусиллям гуртківців, їх батьків та небайдужих до збереження довкілля людей було зібрано більше 2 тисяч батарейок різного типу.

Впродовж підсумкового заходу були вручені подяки за активну участь усім, хто здавав використані батарейки, а найбільш активних захисників природи заохотили цінними призами. Всі діти взяли активну участь у рухливих іграх та виготовленні агітаційних колажів з проблем утилізації батарейок. Потім, з мультфільму, дізналися про історію винаходу батарейки та шкоду, яку несуть батарейки для людини та навколишнього середовища. Адже батарейки містять у собі важкі метали, що сильно забруднюють навколишнє середовище. Одна викинута пальчикова батарейка при розкладанні в ґрунті впливає приблизно на 20 квадратних метрів землі. Важкі метали потрапляють у повітря, в підземні води, а звідти до організму людини.

З кожною принесеною батарейкою ми все більше переконуємося, що культура наших громадян у таких важливих питаннях зростає, ми самі себе виховуємо. Науково-технічний відділ Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю дуже радий долучитися до такого корисного проекту і створити умови для участі в ньому наших вихованців!

Нагадуємо, що проект триває і далі. Здавайте на утилізацію використані батарейки за адресою: КЗСОР – ОЦПО та РТМ, м. Суми вул. Августовська 14а, каб. 216 та каб. 118

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 6 + 4.

^Вгору