ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Дебют учнів з Глухівщини на ХІІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців

08.08.2019

Збірна команда Глухівського району «Молоде покоління» у складі учнів Баницького та Некрасівського навчально-виховних комплексів представляла Сумщину на ХІІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців, що відбувся 28 липня - 03 серпня 2019 року в Закарпатській області (Іршавський район, с.Осій).

Юні краєзнавці з 15 областей України змагалися у трьох основних видах програми: туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут, творчі майстерні за напрямами краєзнавчих досліджень та конкурсна програма.

Щодо показаних результатів, то у творчій майстерні за напрямом «Історичне краєзнавство» учасниця команди Третяк Оксана здобула ІІІ місце. У «Конкурсній програмі» команда Глухівського району посіла четверте місце за представлення краєзнавчо-дослідницької роботи за темою «Ігри та забави в народних традиціях». Учасники яскраво, емоційно, самобутньо продемонстрували розважальні заходи, що проводяться на території Слобожанського краю під час святкування свята «Трійця».

Важливою складовою зльоту було проходження в горах туристсько-краєзнавчого експедиційного маршруту, під час якого учні демонстрували свої туристсько-спортивні навички, вміння орієнтуватися на місцевості та знання практичних краєзнавчих прийомів. Наша команда вперше проходила дистанційний маршрут на гірському рельєфі, проте успішно справилась із завданням.

Тож отримавши новий досвід, легку засмагу від закарпатського сонця, а головне, приємні враження від спілкування з однолітками, глухівчани з оптимістичним настроєм повернулися додому. Діти поставили собі за мету удосконалити свої туристсько-краєзнавчі навички, щоб наступного року взяти участь у зльоті юних туристів-краєзнавців на гірських схилах Закарпаття!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 9 й 7.

^Вгору