ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Другий день роботи обласної STEM-школи для педагогів закладів позашкільної освіти

10.11.2023

У другий день роботи обласної STEM-школи відбулося засідання методичного об’єднання керівників гуртків, які працюють з дітьми старшого дошкільного та молодшого шкільного віку з теми «ART як складова позашкільної STREAM-освіти дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку». У заході взяли участь понад 100 педагогів закладів позашкільної освіти Сумської області.

Методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Марченко Юлія Володимирівна акцентувала увагу учасників на тому, що STREAM-освіта є ефективною системою роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку в умовах закладів позашкільної освіти, оскільки вона допомагає педагогам-позашкільникам долучити дітей до світу творчості, мейкерства, конструювання, дослідницько-експериментальної діяльності.

Досвідом упровадження в освітній процес технологій STEAM-освіти у Глухівському міському центрі позашкільної освіти поділилася директор закладу Сергійчук Наталія Володимирівна, яка презентувала технологією проведення квесту, як ефективну форму організації освітнього процесу в гуртках початкового навчального рівня.

Досвідом роботи з формування STREAM-компетентностей вихованців дошкільного віку засобами ігрових ART-технологій поділилася заступник директора Роменського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю імені Івана Кавалерідзе Рибка Євгенія Анатоліївна.

Методист Шосткинського міського центру естетичного виховання Романцов Сергій Васильович презентував авторську навчальну програму гуртка «Азбука малювання», зміст якої передбачає застосування STREAM-технологій у роботі з дітьми старшого дошкільного віку.

Цікавим був виступ керівника гуртка Шосткинського міського центру естетичного виховання Барсукової Марини Андріївни щодо упровадження STREAM-освіти на заняттях з хореографії.

Керівник гуртка-методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лисак Галина Геннадіївна, поділилася досвідом застосування проєктної форми роботи у STREAM-орієнтованому навчанні вихованців гуманітарно-оздоровчого відділу.

Про особливості організації арт-пікніків як засобу реалізації STREAM-освіти розповіла методист Лебединського центру позашкільної освіти Ковальова Інна Олексіївна.

Техніками Art-терапії поділилася методист Путивльського центру позашкільної роботи Зудінова Ірина Віталіївна.

З матеріалами спікерів можна ознайомитися за посиланням

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 1?

^Вгору