ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«ЕкоТехноАрт»

16.04.2021

У межах обласного місячника екології «Екожиття – наше майбуття» 1 квітня у науково-технічному відділі стартував проєкт технічної творчості з апсайклінгу «ЕкоТехноАрт» в межах обласного місячника екології «Екожиття – наше майбуття». Сутність проєкту полягає у творчому використанні того, що могло стати сміттям і псувати навколишнє середовище.

І етап проєкту (1 – 7 квітня) - збір вторинної сировини

До участі в цьому етапі долучилися вихованці гуртків «Геометричне моделювання», «Робототехніка: вступ для першачків», «Початкове вивчення основ володіння ПК», «LEGO-робототехніка WeDo».

За 6 днів діти зібрали: 15 кг макулатури, 75 пластикових пляшок, 30 алюмінієвих бляшанок, 400 пластикових кришечок, 180 компакт дисків.

З частини зібраних матеріалів вихованці почали створювати артоб’єкти, решту вторинної сировини педагоги з вихованцями здали до пунктів прийому.

     

ІІ етап проєкту (8-15 квітня) - виготовлення поробок з зібраних матеріалів

Використаним речам – друге життя! Під таким гаслом пройшов ІІ етап проєкту. Вихованці гуртків науково-технічного відділу під керівництвом педагогів створювали поробки з зібраних вторинних матеріалів.

Творчість і фантазію виявили вихованці гуртка «Умілі руки» під час створення арт об’єктів із пластикових пляшок, картону та компактдисків.

Креативно підійшли до апсайклінгу і вихованці гуртка «Геометричне моделювання». Діти виготовляли з пластикових пляшок підставки для олівців, закладки для книг, органайзери.

Наймолодші вихованці гуртка «Паперопластика» виготовляли 3d-картини із пластикових кришечок.

       

Старі речі перетворилися на яскраві артоб’єкти виставки науково-технічної творчості «ЕкоТехноАрт», кожен із яких не просто виготовлений із вторинної сировини, це яскравий приклад як з відходів можна робити корисні та красиві речі.

Давати використаним речам друге життя – означає відповідально ставитися до природних ресурсів.

       

ІІІ етап проєкту - виставка технічної творчості «ЕкоТехноАрт»

Вихованці гуртків початково-технічного профілю презентували вироби, виготовлені із вторинної сировини. Юні дизайнери використали 20 пластикових пляшок, близько 200 пластикових кришечок, макулатуру і створили артоб’єкти, які можуть стати частиною інтер’єру в помешканні чи офісі, а також виготовили з пластикових відходів прикраси.

Переробляючи, використовуючи старі речі й предмети, діти водночас навчилися дбайливому ставленню до довкілля та протистояти забрудненню планети.

Зробити корисну та красиву річ із «сміття» – це вияв не аби якої майстерності, фантазії та художнього смаку.

Учасники проєкту закликають своїх однолітків, дорослих у такий спосіб робити чистим навколишній світ.

         

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 5?

^Вгору