ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Екскурсійна поїздка до м. Тростянець – відкриття таємниць історії

09.01.2020

Майже кожна дівчинка мріє побувати у чарівному палаці, а кожен хлопчик відчути себе справжнім лицарем, а спільна мрія кожної дитини – мати багато солодощів. Зимові канікули для вихованців фізкультурно-спортивного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю стали чудовою нагодою для здійснення мрій.

5 січня 2020 року юні спортсмени здійснили екскурсійну поїздку до м. Тростянець. Затамувавши подих, ходили чудовими залами маєтку Голіциних, милуючись інтер’єром і творами образотворчого мистецтва. Із захопленням слухали розповідь про композитора П.І. Чайковського, творчий шлях якого пов’язаний з нашим краєм, та про цукрозаводчика Леопольда Кеніга, нащадки якого і дотепер є меценатами міста Тростянець. Про цікаві факти з розвитку Тростянеччини юні дослідники дізналися у краєзнавчому музеї. Вони також занурилися в атмосферу лицарських турнірів на манежі Круглого двору. І, звичайно ж, відвідали музей шоколаду.

Для вихованців фізкультурно-спортивного відділу подорож до м. Тростянець стала справжнім відкриття славетної історії рідного краю. Беручи участь у обласному конкурсі туристсько-краєзнавчих походів «Перлини Сумщини в намисто України», що проходить у межах обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: Ми – Українці!», юні спортсмени дізнаються більше про історичні, культурні пам’ятки малої батьківщини. Покидаючи м. Тростянець, юні дослідники пообіцяли, що обов’язково до нього ще повернуться, адже місто відкрило для них далеко не всі таємниці.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 7.

^Вгору