ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

"Герої сучасності – серед нас»

24.03.2017

23 березня 2017 року у Конгрес-центрі Сумського державного університету (м.Суми, вул.Покровська, 9/1) відбулася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Герої сучасності – серед нас».

Вже третій рік поспіль проводиться обласна краєзнавча конференція «Герої сучасності - серед нас». У 2017 році конференція працює у межах реалізації обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!».

Організатори конференції: Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Упродовж 2016-2017 навчального року учнівська молодь різних куточків Сумщини активно долучалася до допомоги бійцям «неоголошеної війни», плідно співпрацювала з волонтерськими та громадськими організаціями. Робота у цьому напрямі була і залишається пріоритетною як для дітей, так і для педагогів.

Зокрема вихованцями позашкільних навчальних закладів разом з батьками було проведено майстер-класи з виготовлення поробок для воїнів АТО, проведено тижні підтримки воїнів АТО.

У навчальних закладах області відбулися зустрічі з бійцями АТО, волонтерами. Понад 5 000 листів і малюнків, теплі речі було передано в зону АТО у ході проведення акції «Зігрій своїм теплом солдата». Воїнам в АТО було передано листи, відео звернення, що відображають повагу і захоплення дітей Сумщини своїми земляками – захисниками Вітчизни.

У виступах учасники конференції представили результати пошукової, благодійної та волонтерської роботи. Учасники конференції розкривають героїчний поступ наших земляків у сучасному військовому протистояння на сході країни. Велику увагу учасники конференції приділили вшануванню пам’яті загиблих героїв АТО.

Так Кобизька Ірина, учениця 9 класу Шевченківського навчально-виховного комплексу Березівської сільської ради розповідала про свого земляка Якименка Віталія Миколайовича - справжнього патріота, захисника нашої Батьківщини. З перших днів «гібридної» війни він в лавах української армії, він на бойовому посту.

Дендак Микола, учень 9 класу Добрянського НВК І-ІІІ ступенів, Великописарівського району охарактеризував у своєму виступі наших захисників: «Юні, молоді, мужні ,завзяті, незламні та готові власними життями боронити наш мир і спокій. У кожного з них своя доля. Але всі вони об’єднані в одну єдину фронтову долю бійців АТО. Об'єднані любов'ю до Батьківщини, боротьбою за цілісність і незалежність України. За наше щасливе майбутнє».

До заходу долучилося 50 дітей 14-17 років з загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області, представники молодіжних громадських організацій, волонтерських рухів.

У 2016 році розпочалася робота щодо упорядкування пошукових робіт учасників конференції. Так на офіційному сайті обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю створено електронну книгу «Мужності і Звитяги», до якої увійдуть доповіді учасників конференції.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 7 й 3.

^Вгору