ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

10.08.11 Настрій дня: чіпси готували, ландшафт прикрашали, коней годували і чудово танцювали…

15.08.2011

Кадри 1,2,3,4

День 10 День 10 День 10 День 10

МАНівці-медики з нетерпінням чекали цей день, бо знали, що поїздка на кафедру фізіології та патофізіології медичного інституту СумДУ та спілкування з Вікторією Юріївною Гарбузовою, доцентом СумДУ – це гарантія того, що час вони проведуть з користю, новими враженнями, цінними знаннями та необхідними для лікаря уміннями. А ще їм обіцяли досліди на жабах… І коли вже гарно відгодовані ропухи були на столі перед нашими майбутніми лікарями ще раз підтвердився той факт, що з нервовою системою у них усе в порядку. А от з жаб’ячою уже, на жаль, ні – юні науковці з азартом досліджували скорочення м’язів, відшукували потрібний нерв, знаходили судини і ще робили багато чого такого, про що людині з нестійкою психікою краще не знати.

Коментарі учасників: «Вибач жабка, але знай, ти віддала своє життя НАУЦІ!!!».

Кадри 5,6

День 10 День 10

Майбутні психологи теж раділи, бо знали, що сьогодні і їх день - наступне заняття за програмою соціально-психологічного тренінг-курсу «Творчість – шлях до успіху», яке для них підготувала Геренко Ксенія Олександрівна, практичний психолог ОЦПО та РТМ. Обговоривши кілька важливих питань щодо формування творчих здібностей, юні знавці людських душ одразу почали використовувати на практиці отримані знання і проявляти креативність та винахідливість.

«Нелегко бути особистістю серед таких особистостей».

Кадри 7,8,9

Коментарі учасників: «Ням-ням!»

День 10 День 10 День 10

Смачним та ароматним для учнів секцій агрономії, екології, ветеринарії виявилось практичне заняття «Цікаве картоплярство». Неля Семенівна Кожушко, доктор с/г наук, професор СНАУ, не тільки апетитно все розповідала, а й майстерно навчала молодь як у домашніх умовах можна виготовляти чіпси. Процес приготування та поїдання власних чіпсів виявився настільки захопливим, що й не помітили як швидко сплив час.

І хоча біологам не дісталися чіпси, вони були задоволені тим, що відвідали Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю і нарешті задовольнили свою потребу у Інтернеті під час практичного заняття «Використання новітніх інформаційних технологій у біологічних дослідженнях», яке для них провела Галина Сергіївна Гринько, педагог ОЦПО та РТМ.

Також усі бажаючі могли відвідати майстер-клас Мельник Тетяни Іванівни, канд. б. н., доцента СНАУ на тему «Ландшафтний дизайн», щоб не тільки милуватися красою 8 гектарів квітників на території СНАУ, а й самим навчитися створювати дивовижні пейзажі.

Кадри 10,11,12,13,14,15

День 10 День 10 День 10

День 10 День 10 День 10

Після обіду для тих, хто вже майже визначився з професією, була запланована дуже важлива подія – зустріч з виконуючим обов'язки ректора Сумського НАУ Володимиром Івановичем Ладикою. Юні науковці помітно нервували, опинившись у офіційній залі засідань в оточенні репортерів місцевого та державного телебачення. Однак, гумор та привітна манера спілкування Володимира Івановича швидко налаштувала усіх на невимушене спілкування. Яскраві приклади з власного досвіду, питання для роздумів та факти про сучасні тенденції розвитку агропромислового комплексу переконливо озвучені керівником національного університету дійсно змусили МАНівців погодитись з тим, що «ця професія - вічна». Також Володимир Іванович закликав молодь «бути дуже уважними до свого майбутнього» і робити свій вибір на користь професій, у яких є майбутнє. Говорячи про біотехнології, тенденції сучасного виробництва та споживацької активності, він також звертав особливу увагу на необхідність вивчення іноземної мови та наводив приклади ефективної співпраці СНАУ з багатьма іноземними країнами. Як показало життя, міжнародні практики, за спеціальністю, є дуже важливими для успішної кар’єри студентів СНАУ.

Цікава та пізнавальна розповідь – цікаві запитання. Дізнавшись багато чого нового про роботу СНАУ, МАНівці спішили запитувати про хвилюючі їх теми: ЗНО, можливості вступу до СНАУ, відмінності між іншими аграрними вищими навчальними закладами та яким чином СНАУ підтримує свій імідж «університету, який сам себе годує». Володимир Іванович усе доступно пояснював і наприкінці зустрічі вручив майбутнім запрошення на навчання у СНАУ.

Кадри 16,17,18,19

День 10 День 10 День 10 День 10

Як бачите. день був надзвичайно насиченим, втома вже давала про себе знати. Ще у цей день були практичні заняття «Особливості розмноження плодових культур» Васяніна Романа Олександровича та «Енергозбереження – технології майбутнього»

Братущака Максима Петровича. Актуальність обговорюваних тем підтримувала зацікавленість майбутніх науковців протягом усього заняття.

Однак практичне заняття «Використання коней в іпотерапії» залишило незабутні враження для усіх, кому пощастило послухати розповіді Лариси Петрівни Калініченко про коней, їх характер, особливості тренування й догляду за ними та проїхатися верхи, відчувши себе волелюбною амазонкою чи справжнім ковбоєм. Цікаво було подивитися елементи верхової їзди та подолання перешкод, а ще цікавіше було погодувати коней, подивитися у їх розумні очі і, навіть, поцілувати у носик.

Кадри 20,21,22

День 10 День 10 День 10

Стільки усього в один день, а попереду ще був довгоочікуваний Танцювальний марафон. Кожен загін мав підготувати один з національних танців і кожен загін з цим чудово упорався. Марафон стартував з нашого рідного українського танцю з елементами вестерну у виконанні Тетяни Коновалової, Софії Свисенко та Єгора Швеця з І загону. І та ІІ загін вирішили теж вшанувати національні традиції та колективно станцювати запальну «Коломийку».

Кадри 23,24,25

День 10 День 10 День 10

Потім І загін плавно перейшов на традиційний російський танок – кадриль. І тут знову у нагоді стали яскраві МАНівські хустинки.

Кадри 26,27

День 10 День 10

А ІІ загін вирішив нам подарувати вогняний грузинський танок – «Лезгінку». Справжні джигіти, пристрасно розмахуючи червоними плащами, переконливо довели , що українські козаки теж мають гарячу кров.

Кадри 28,29

День 10 День 10

Дівчата ІІІ загону теж викликали бурхливі оплески своєю появою у вигляді яскравих циганочок. Дивлячись на цей енергійний танок, усі у залі теж почали підтанцьовувати.

Кадри 30,31

День 10 День 10

Завершував цей танцювальний марафон єврейський танок у виконанні дівчат з IV загону. Цей танок своєю динамічністю та цікавістю образів теж викликав бурхливі оплески залу.

Кадри 32,33,34,35

День 10 День 10 День 10 День 10

Згодом розпочався загальний драйвовий танцювальний марафон, своєрідний МАНівський МАЙДАН'S. Спочатку усі повторювали рухи різних танців, а потім разом активно танцювали та веселились.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 8 й 8.

^Вгору