ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

1939-1945. ПАМЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО.

12.05.2015

Спасибі скажемо усім,
Хто захистив наш рідний дім.
Хто ворогів не допустив.
Спасибі скажемо за мир.

7–8 травня 2015 року в творчих учнівських об’єднаннях еколого-натуралістичного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю проводилися пізнавальні програми, години спілкування присвячені Дню пам’яті та примирення. Вихованці вшанували пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, виготовили червоні маки – символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги.

Під час виховного заходу «1939–1945: ніколи знову» вихованці більше дізналися про глобальний військовий конфлікт в історії Землі та національну трагедію України, під час якої українці, позбавлені власної державності змушені були воювати за чужі інтереси і вбивати інших українців. Присутні вшанували пам'ять героїв ІІ світової війни та виготовили стіннівку, де розмістили фото і коротку інформацію про героїв Сумщини. Діти, педагоги розповідали історії про своїх рідних, які брали участь у військових діях, працювали на території Австрії та Німеччини, сиділи в концтаборах під час ІІ світової війни. Їх імена теж зазначили на стіннівці пам’яті.

Жодної родини не обійшло це лихо в минулому. Ми повинні вчити уроки історії, робити висновки і не повторювати страшних помилок в майбутньому. А в часи нелегкого для українців сьогодення вшановувати пам'ять загиблих героїв – воїнів небесної сотні та воїнів АТО, підтримувати наших захисників та їх сім’ї.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 3 й 5.

^Вгору