ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

5-8 жовтня 2017 року в місті корабелів Миколаєві відбулись Всеукраїнські змагання учнівської молоді з судномодельного спорту (клас МБ – морський бій)

17.10.2017

В змаганнях приймали участь 5 команд з Миколаєва, Луцька, Херсона та Сумської області.

Сумську область представляли вихованці Глухівського міського центру позашкільної освіти: Дмитро Борщ (загальноосвітня школа №2), Кирило Туман (загальноосвітня школа -інтернат) та Іван Науменко (загальноосвітня школа №2).

Бої проводились на спеціально обладнаних радіокерованих судномоделях, на носі яких кріпиться голка з твердих порід деревини, а на кормі (задній частині) металевий дріт з лижею, до якої кріпиться повітряна кулька.

Бої проводяться по системі «один на один». Під час бою, який продовжується дві хвилини, супротивники повинні пробити кульку. За перемогу нараховується два бали, за поразку нуль. Якщо ніхто не переміг в бою, то обом зараховується поразка.

Всього було проведено 213 боїв. Кирило Туман набрав 51 бал і виборов перше місце і золоту медаль, Дмитро Борщ набрав 46 балів і виборов третє місце і бронзову медаль. Іван Науменко , який виступав вперше, зазнав прикру поломку моделі, що не дало йому боротися вже після першого туру. Він виграв 6 боїв і додав до командної копилки необхідні бали.

В командному заліку моделісти Глухівського МЦПО піднялись на першу сходинку п’єдесталу та отримали вп’яте поспіль Кубок Українського державного центру позашкільної освіти. Другими були моделісти Миколаєва, третіми представники Луцька.

Підготував команду «морських бійців» керівник судномодельного гуртка Микола Грудина.

Вітаємо з перемогою і бажаємо подальших перемог в змаганнях.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 6 й 4.

^Вгору