ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ІІ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ СУМСЬКОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ 2019

22.02.2019

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України є одним із провідних заходів МАН.

20 – 21 лютого комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю на базі Сумського державного університету пройшов ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Сумського територіального відділення Малої академії наук України.

Більше 300 учасників з різних районів та міст Сумщини презентували свої дослідження в наукових відділеннях математики, економіки, фізики та астрономії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, екології та аграрних наук, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, хімії та біології, історії, мовознавства, технічнічних та комп’ютерних наук.

20 лютого увійшло в історію України, як один з найтрагічніших днів ХXI століття. У знак ушанування пам’яті учасників Революції гідності та Героїв Небесної сотні відкриття заходу розпочалося з хвилини мовчання.

З вітальним словом до юних науковців звернувся начальник відділу інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи управління дошкільної, загальної середньої та інклюзивної освіти, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації – Юрій Іванович Харламов та перший проректор Сумського державного університету – Карпуша Василь Данилович.

Цілеспрямовано, наполегливо та зосереджено протягом трьох годин учасники конкурсу-захисту виконували контрольні роботи з базових дисциплін.

21 лютого слухачі наукових відділень Малої академії наук презентували науково-дослідницькі роботи перед провідними науковцями закладів вищої освіти Сумщини.

Більшість науково-дослідницьких робіт, представлених на обласний етап Всеукраїнського конкурсу захисту отримала схвальні відгуки з боку журі, яке відзначило наукову новизну, високий рівень опрацювання матеріалу, доцільність та коректність використаних методів дослідження.

Дякуємо всім, хто долучився до щорічного інтелектуального змагання, а також вітаємо учнів, які гідно захистили свої науково-дослідницькі роботи, отримали неповторний досвід і заряд позитивної енергії.

Хвилювання слухачів, їхніх наукових керівників, батьків, учителів залишилося позаду, але горизонти наукової діяльності тільки почали відкриватися перед юними дослідниками. То ж бажаємо нових перемог та звершень!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 6 і 3?

^Вгору