ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ІІ онлайн етап обласного форуму педагогічних працівників закладів позашкільної освіти

29.12.2020

29 грудня 2020 року відбувся ІІ онлайн етап обласного форуму педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Організаційно-інноваційні трансформації в позашкільній освіті Сумщини: виклики, реалії, стратегії». До участі у заході долучилися керівники органів управління освітою, директори закладів позашкільної освіти області.

У засіданні взяла участь директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова. Очільниця освітньої галузі області наголосила на необхідності створення в кожній адміністративно-територіальній одиниці умов для отримання кожною дитиною конституційного права на позашкільну освіту.

Про особливості формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах позашкільної освіти розповіла Алла Рябуха, начальник управління Державної служби якості освіти в Сумській області.

На питаннях сучасного стану регіональної системи позашкільної освіти та перспектив її розвитку як в області, так і в межах кожної адміністративно-територіальної одиниці акцентувала увагу Лариса Тихенко, директор комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

За результатами роботи визначено основні завдання діяльності закладів позашкільної освіти у 2021 році: збереження та розвиток мережі закладів позашкільної освіти; забезпечення рівного доступу до позашкільної освіти дітей та учнівської молоді з сільської місцевості; актуалізація змісту діяльності закладів позашкільної освіти відповідно до суспільних запитів і соціально-економічних, гуманітарних викликів сьогодення; формування сучасних моделей освітньої роботи з дітьми та учнівською молоддю на основі впровадження сучасних підходів, методик і технологій, зокрема технологій STEM-освіти, дистанційного навчання.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 6.

^Вгору