ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ІІ Всеукраїнська виставка молодіжних інновацій і творчих проектів «Майбутнє України»

05.12.2011

22-24 листопада 2011 року в приміщенні Центру культури та мистецтв Національного технічного університету України «Київському політехнічному інституті» відбулася ІІ Всеукраїнська виставка молодіжних інновацій і творчих проектів «Майбутнє України».

Метою заходу є виявлення та підтримка обдарованих дітей, пропагування науково-дослідницької та експериментальної роботи серед учнівської молоді.

Організатори виставки – Національний центр «Мала академія наук України», Національний технічний університет України «КПІ», Київський національний університет імені Тараса Шевченка за участю Федерації роботодавців України, Української спілки промисловців і підприємців та Державного департаменту інтелектуальної власності України.

На виставці було представлено більше 100 учнівських робіт з 20 областей України, АР Крим, міст Києва і Севастополя.

За висновками журі конкурсу науково-дослідницькі роботи учасників виставки, які представляли Сумську область, мають різноманітну спрямованість і є такими, що претендують на практичне впровадження в різних галузях науки і техніки.

Зокрема учнівські дослідження у розділі «Електроніка та приладобудування» були представлені Храмченко Миколою, ученем 10 класу, Шосткинського НВК: СШ І-ІІ ступенів – ліцею. Він розробив пристрій «Простий шукач прихованої електропроводки», що може знайти практичне застосування в роботі електромонтерів.

У розділі «Екологія та ресурсозбереження» учні зосередилися на двох основних завданнях: пошук альтернативних джерел енергії та шляхи її економічного використання в побуті та на виробництві. Так учень 9 класу Шосткинського НВК: СШ І-ІІ ступенів – ліцею Шако Олексій, в своїй роботі на тему «Роторний електрогенератор» намагався максимально поєднати ці два завдання та розв’язати їх. За свій винахід Олексій посів почесне ІІІ місце.

Учасники та переможці Всеукраїнської науково-технічної виставки молодіжних інновацій і творчих проектів «Майбутнє України» отримали дипломи, цінні подарунки та заохочувальні призи.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 7 й 1.

^Вгору