ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Інформація про проведення І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

13.02.2013

9 лютого 2013 року на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю та Сумського державного університету відбувся І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. У конкурсі взяли участь 136 учнів 9–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Суми, студентів професійно-технічних училищ і вищих навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації. Результати конкурсу підтвердили, що юні науковці мають глибокі знання з базових дисциплін; уміють здійснювати науково-дослідницьку діяльність.

Програма І етапу конкурсу передбачала:

– заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт;

– оцінювання навчальних досягнень учасників із базових дисциплін (контрольні роботи);

– захист науково-дослідницьких робіт.

18 конкурсантів боролися за перемогу в кількох секціях і відділеннях. Варто відзначити досягнення Потапенко Катерини, учениці 11 класу Сумської СШ І–ІІІ ступенів № 10 ім. Героя Радянського Союзу О. Бутка, яка захищала свої науково-дослідницькі роботи на секціях математики, Інтернет-технологій та WEB-дизайну, літературної творчості, здобула найбільшу кількість конкурсних балів і посіла перші місця. Закревська Тетяна, учениця 11 класу Сумської спеціалізованої школи І–ІІІ ст. №10 ім. Героя Радянського Союзу О. Бутка, здобула перемогу на секціях правознавства та історії України, Єлісєєва Анна, учениця 11 класу Сумської спеціалізованої школи І–ІІІ ст. №10 ім. Героя Радянського Союзу О. Бутка, – на секціях матеріалознавства та прикладної математики, Бєлан Михайло, учень 10 класу Сумської спеціалізованої школи І– ІІІ ступенів № 7, – на секції науково-технічної творчості та винахідництва, секції авіа- та ракетобудування, машинобудування та робототехніки, Мельник Микола, учень 11 класу Сумської спеціалізованої школи І– ІІІ ступенів № 9, – на секції економічної теорії та історії економічної думки, секції інформаційних систем, баз даних та систем штучного інтелекту.

Оцінювали роботу наших юних науковців висококваліфіковані члени журі, серед яких член-кореспондент Національної академії наук України Борисенко Олександр Андрійович, доктори, кандидати наук, аспіранти Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Інституту прикладної фізики Національної академії наук України, Сумського державного педагогічного університету. Приємно відзначити, що в складі журі були присутні випускники Сумського територіального відділення Малої академії наук України, які неодноразово посідали призові місця на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Організатори заходу висловлюють подяку всім юним дослідникам та їхнім науковим керівникам за підготовку й участь у І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю з учнями, які бажають займатися науково-дослідницькою діяльністю в Малій академії наук України.

Переглянути склад комісій для проведення захисту науково-дослідницьких робіт та склад комісій для проведення контрольних робіт можна тут.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 6.

^Вгору