ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Інформація про проведення навчальної сесії для слухачів 10-11 класів IІ-III років навчання фізико-математичного відділення Сумського територіального відділення МАН України

22.10.2012

28 - 30 вересня 2012 року в новому навчальному корпусі Сумського державного університету відбулася осіння сесія для 78 слухачів ІІ - ІІІ років навчання відділення математики, фізики, економіки, комп’ютерних та науково-технічних наук Сумського територіального відділення Малої академії наук України.

З юними дослідниками працювали вчені Сумського державного університету, науковці Інституту прикладної фізики Національної академії наук України, аспіранти СумДУ та Київського національного університету ім. Т. Шевченка -- випускники Сумського територіального відділення МАН України.

На початку сесії відбулася екскурсія до лабораторії опору матеріалів, що знаходиться в приміщенні Сумського державного університету. Під час екскурсії юні науковці ознайомилися з навчальними стендами з опору матеріалів, дослідницьких установ для випробування механічних властивостей матеріалів, було продемонстровано роботу установки з утилізації металевих відходів.

Холодов Роман Юрійович, заступник директора з наукової роботи Інституту прикладної фізики НАН України, кандидат фізико-математичних наук, ознайомив слухачів з останніми мегапроектами, над якими працюють вчені різних країн світу, зокрема України, Німеччини, Швейцарії, Америки, Росії та ін. Слухачам було приємно дізнатися, що вчені Інституту прикладної фізики НАН України активно працюють за кордоном над двома такими проектами.

Під час сесії слухачам було продемонстровано мультимедійні презентації, під час яких вони мали змогу детальніше ознайомитися з можливостями та перспективами роботи в галузі робототехніки, умовами участі в обласному конкурсі «Юний підприємець».

Традиційно слухачі МАН відвідали лекційні та практичні заняття з економіки, математики, фізики, інформатики, виконали контрольні роботи з базових дисциплін.

На початку лекційних занять юні науковці висловили свої очікування та побажання щодо навчання в Малій академії наук. Дев’яносто шість відсотків з них прагнуть отримати нові знання, почути корисну інформацію, що допоможе в подальшому виборі професії. Окрім нової інформації та поповнення своїх знань, чотири відсотки ще хотіли б отримати задоволення від прослуховування лекцій.

Декілька дослідників поділилися враженнями:

«Я хочу більше дізнатися нового, особливо вивчити той матеріал, що не вивчають у школі. Для мене це дуже важливо, адже де я зможу дізнатись, навчитись чогось нового, як не на лекціях у Малій академії наук».

«Я люблю математику. Я дійсно не можу жити без цієї науки й вона повільно стає не частинкою, а навіть моїм життям. Це круто! Це мій адреналін і те, чому би я хотіла присвятити своє життя. А ще МАН став моєю сім’єю, джерелом неймовірних світлих емоцій, «поводирем» у житті. Це перший серйозний крок у доросле майбутнє для кожного з нас. Навряд я колись забуду про це».

«Від занять чекаю поповнення знань, нової та актуальної інформації, що знадобиться мені в подальшому житті. Після лекцій хочу відчути своєрідний поштовх до кращого вивчення математики та наук, що з нею пов’язані. Сподіваюся, що оцінка моїх знань на контрольній роботі буде для мене мотивацією працювати краще та наполегливіше. Думаю, що вчені, які будуть з нами працювати, відкриють для мене безмежні можливості математики та дадуть відповідь на мої запитання».

Усі учасники сесії отримали величезне задоволення протягом цих днів, відвідавши не тільки цікаві лекції та практичні заняття, а й відпочивши під час прогулянки містом та спілкування з одноліткам, однодумцями, випускниками Сумського територіального відділення Малої академії наук України за «круглим столом».

Тож, до нових зустрічей, випускники та слухачі Малої академії наук.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 6 й 9.

^Вгору