ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Краєзнавча експедиція «Стежками Слобожанщини»

07.07.2014

З 24 червня по 7 липня 2014 року на території Краснопільського району проходила краєзнавча експедиція «Стежками Слобожанщини» з вихованцями табору «Веселковий двір» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Цікава робота проводилася в наметовому містечку, що було розміщено на березі р.Псел поблизу с.Запсілля Краснопільського району. Мальовничі краєвиди надихали учасників експедиції до творчого пошуку.

Програма експедиції поєднувала працю і спорт з пізнавальною творчою діяльністю учнів.

Учасникам експедиції було запропоновано різноманітні види діяльності. Бесіди з краєзнавства поглибити знання учасників експедиції про екскурсійно-краєзнавчі можливості Сумщини, віхи розвитку українського села.

Заняття спортом, рухливі ігри сприяли покращенню самопочуття учасників експедиції, тренували витривалість, упевненість у собі, уміння орієнтуватися в умовах походу.

Чудові краєвиди відкрилися учасникам експедиції під час численних походів – соснові бори та березові гаї, дубрави, безмежні лугові простори, де живуть рідкісні птахи, ростуть рослини-червонокнижники. Вечеря на березі річки біля багаття назавжди запям'яталася юним краєзнавцям.

Учасники експедиції відвідали села й невеличкі хутори Краснопільського району. Так, на хуторі Студенок Краснопільського району діти дізналися від старожилів про легенди щодо його заснування. Хутір є яскравим прикладом села, що вимирає. Учні записали спогади старожилів про промисли та ремесла, що процвітали в цій місцевості в ХІХ-ХХ століттях, зібрали етнографічний матеріал.

Яскраві враження залишив майстер-клас зі стрічкової вишивки. Учасники експедиції із задоволенням взяли участь у презентації своїх робіт під назвою «Ярмарок народного побуту».

Інтерактивна гра «Мікрофон юного краєзнавця» дала змогу кожному висловити свої враження щодо перебування в експедиції. Керівники експедиції і юні дослідники залишилися задоволеними від проведеної роботи.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 9 й 6.

^Вгору