ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ЛІТО НАУКИ ДЛЯ МАНІВЦІВ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

17.07.2017

З 30 червня по 7 липня відбулася літня хіміко-біологічна школа, яка зібрала 38 учнів, переможців та презервів ІІІ Всеукраїнського етапу конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, серед них і слухачі Сумського територіального відділення МАН України, Міронець Артем, Бабич Вероніка, Расенко Карина, які є вихованцями ОЦПО та РТМ.

Лекційні та практичні заняття, в школі були присвячені популяційній біології та координаційним сполукам.

На дозвіллі учні грали в інтелектуальні та спортивні ігри, а в передостанній день школи слухали середньовічну музику у виконанні гурту «Хорея Козацька» і ласувати козацьким кулішем.

З 25 червня по 7 липня у Києві німецькі викладачі допомагали українським школярам у рамках школи «MINT виграє», в ході проведення школи школярі мали змогу покращити свої знання з німецької мови і MINT-наук: математики, інформатики, природничих і технічних наук. Вперше заняття проводилися німецькою мовою, оскільки крім українських школярів участь у школі брали і іноземці. Тому в вихованця гуртка ОЦПО та РТМ Вороніна Дмитра, який був учасником ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції німецька мова була чудова можливість покращити свої знання та поспілкуватися з носіями німецької мови.

Окрім цікавих експериментів з математики та хімії учні не забували і про відпочинок. Екскурсійна частина програми була захопливою. Молодь побувала у Київському планетарії, Музеї популярної науки і техніки «Експериментаніум», прогулялася старовинними місцями Києва.

Наприкінці навчання відбулася творча презентація проведеного часу у MINT-академії, яка закінчилася врученням сертифікатів і вечіркою. Все було відмінно – так вважають викладачі, так оцінюють своє навчання самі учні.

З 3 по 10 липня Ужгород приймав творчих та креативних учасників Всеукраїнської літньої школи з мистецтвознавства, яку відвідала Вольвач Вікторія. Надзвичайно насиченою виявилася програма школи, яка включала практичні та лекційні заняття, майстер класи з виготовлення мистецьких творів, психологічними заняттями з розвитку комунікативних навичок і навчально-пізнавальними екскурсіями.

На майстер-класі з живопису МАНівці малювали людське обличчя і знайомилися з технікою традиційного китайського живопису – гохуа, у якій зображення наносять на шовк або папір тушшю і водяними фарбами. Організатори ознайомили учнів і з хореографією та піснями Закарпаття, при цьому школярі не споглядали ці культурні дійства, а самі танцювали і співали.

Закріпити теорію про живопис учасники школи мали змогу екскурсіями до художнього музею імені Йосипа Бокшая, де представлено колекцію західноєвропейського мистецтва XVI – початку XX століть, країн Центральної Європи та України XVIII – початку XX сторіч, російського мистецтва XVIII – початку XX століть і мистецтва Закарпаття минулого сторіччя. А нагода помилуватися закарпатським краєм і надихнутися його атмосферою випала учням, звичайно ж, на одну з «візиток» цієї місцевості – замки. Прогулялися школярі Ужгородським, Мукачівським (він же Паланок), Чинадіївським замком, відомим як «Сент-Міклош», та Палацом Шенборнів.

З 25 червня по 8 липня на базі оздоровчого табору «Лідер» школярі досліджували релігію у рамках XVI Міжнародної молодіжної релігієзнавчої школи «Протестантизм: від Реформації до сьогодні».

Учасниками школи стали 17 учнів, серед яких переможці та призери ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Теологія, релігієзнавство та історія релігії», а також школярі, які пройшли відбір написавши конкурсний твір, серед яких учні Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Полонська Анастасія, Павлюк Ангеліна, Барабаш Владислав. Учасники, які писали конкурсні роботи, захищали їх під час школи. До кінця цього тижня організатори підсумовуватимуть результати і визначатимуть переможця. Той, хто здобуде перше місце, отримає гран-прі (за кошти Євро-Азіатської акредитаційної організації, яка об’єднує мережу протестантських навчальних закладів) – поїде місцями Реформації, відвідуючи Німеччину, Швейцарію, Францію та Чехію. Учасник, який займе друге місце, отримає можливість безкоштовно відвідати Міжнародну наукову конференцію, присвячену 500-річчю Реформації – «Реформація і сучасний світ (Філософія. Богослов’я. Наука)», яка відбудеться 28–29 вересня в Одесі.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 3?

^Вгору