ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«МИ – СУМЧАНИ»

12.10.2015

Осінь прекрасна пора для активного навчання та пізнавального відпочинку. Жодне теоретичне заняття в аудиторії не зможе так фундаментально відкластися у невгамовних голівках наших вихованців як цікавий краєзнавчий квест вулицями нашого міста. Діти активні та непосидючі, отже й форми роботи, особливо краєзнавчого напряму, мають бути відповідними.

11 жовтня 2015 року у сквері Т.Г.Шевченко педагогами туристсько-краєзнавчого відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю було проведено пізнавальний краєзнавчий квест «МИ СУМЧАНИ».

Наші вихованці впродовж гри пройшли вісім станцій, що були розташовані на мальовничих вулицях Соборна та Воскресенська. На станціях квесту діти виконали різноманітні завдання з етнографії, історичного, літературного та географічного краєзнавства, пройшли спортивні випробування, взяли участь у міні соцопитуванні мешканців нашого міста.

Переможцем квесту стала команда гуртка «Спортивне орієнтування» (керівник Колтакова В.О.), друге місце розділили гуртки «Екологічне краєзнавство» (керівник Ванідовська Ю.А.) та «Юні етнографи» (керівник Олійник Н.В.), а на третьому місці опинилася команда гуртка «Стежками Слобожанського краю» (керівники Мишакова Т.В., Сліпченко Т.В.).

Як підсумок роботи на станціях команди отримували букви, з яких склали назви районів Сумської області. Це й стало основою флешмобу «Сумщина».

Цей захід став своєрідним «рубіконом» в роботі нашого відділу – це, з однієї сторони, своєрідний заключний захід тижня туристсько-краєзнавчого відділу, а з іншої – початок нового соціально-освітнього проекту «Екскурсійний потенціал міста над Пслом». Метою проекту є вивчення проблем розвитку інфраструктури міста Суми, його екскурсійних потреб та можливостей, демонстрація та висвітлення недоліків та прогалин в екскурсійній інфраструктурі міста, привернення уваги громадськості та влади до краєзнавчих, екскурсійних ініціатив дітей.

Проект передбачає проведення ряду заходів таких як формування та робота творчих груп вулицями історичної частини міста, створення вихованцями моделей осучаснення та проведення у належний стан історичної частини міста «Суми сучасні»; проведення екологічної акції «Зробимо наше місто чистим», підготовка та проведення екскурсій вихованцями відділу «Мовою вулиць» та організація флешмобу на площі Незалежності «Збережемо Суми для нащадків».

Проект цікавий та багатогранний. Запрошуємо усіх небайдужих до історичної та культурної спадщини нашого міста до співпраці.

Ірина Пархоменко

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 5 й 7.

^Вгору