ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

МИ ЖИВЕМО НА СВОЇЙ БОГОМ ДАНІЙ ЗЕМЛІ – УКРАЇНИ СЛАВНОЇ ДІТИ

24.01.2017

З нагоди 98 річниці Дня Соборності України в еколого-натуралістичному відділі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулися години спілкування в дитячих творчих об’єднаннях, пізнавальна програма «Єдина Україна», засідання дитячої спілки «Вартові безпечного довкілля».

Під час заходів вихованці дізналися, що 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року. Цей історичний факт показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному.

Діти і педагоги разом визначали, хто такий патріот України, які практичні дії щодо охорони навколишнього середовища в інтересах сталого розвитку може здійснити кожен з них, читали вірші про Батьківщину, демонстрували свої творчі роботи.

Ми живемо на своїй Богом даній землі –
України славної діти.
Золотаві лани, ріки, гори, ліси,
У степах різнобарв’я і квіти.

Рідний дім і сім’я, милосердя й любов,
Мир і злагода – ось наші стяги.
Ми повстали з імли, ми із Богом в серцях.
Не здолати, не знищить звитяги.

Не дамо ворогам ні частини душі
В мирі й правді збудуємо країну.
Боже, зглянься на нас і помилуй, прости,
Захисти рідний край, Україну!

(Автор вірша Юлія Марченко)

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 3 й 2.

^Вгору