ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ

26.04.2023

25 квітня відбулася Міжнародна практична конференція «ЮНЕСКО у дзеркалі досліджень молоді: сфера культури», організаторами якої виступили Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна комісія України у справах ЮНЕСКО Міністерства закордонних справ України, Департамент освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Національний центр «Мала академія наук України», Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та інші інституції.

Урочисте відкриття конференції розпочалося з хвилини мовчання на честь загиблих під час війни українців. З вітальними словами до учасників конференції звернулися президент Малої академії наук України, академік НАН України, академік НАПН України, доктор фізико-математичних наук, професор Станіслав Довгий, координатор зі зв’язків з громадськістю Бюро ЮНЕСКО в Києві, професор зі збереження архітектури К’яра Децці Бардескі, заступник Міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва та інші поважні гості й організатори конференції.

У роботі конференції взяла участь вихованка гуртка «Етнографічне краєзнавство» КЗСОР ОЦПО та РТМ Дарина Макарова (керівник Н.В. Олійник), яка виступила в секції «Нематеріальна культурна спадщина ЮНЕСКО: традиції та форми вираження» з доповіддю «Кролевецьке переборне ткацтво як об’єкт нематеріальної культурної спадщини України».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 3 і 3?

^Вгору