ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

НАРАДА-СЕМІНАР ДЛЯ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗА РОБОТУ МУЗЕЇВ

10.11.2022

Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації за участі комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю 10 листопада 2022 року проведено обласний семінар-нараду «Роль і місце музеїв закладів освіти в національно-патріотичному вихованні дітей та молоді».

У семінарі-нараді взяли участь 36 відповідальних за роботу музеїв з 32 громад області.

У своєму виступі директор Департаменту освіти і науки Вікторія Гробова наголосила на важливості музейної педагогіки в сучасних умовах, необхідності активізації роботи музеїв закладів освіти та приведенні їхніх назв та експозицій у відповідність до вимог часу та сучасної нормативної бази.

Директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса Тихенко відзначила особливу роль освітянських музеїв у національно-патріотичному вихованні. В інших виступах ішлося про модернізацію музеїв, музейну документацію та про подолання наслідків російської імперської та радянської тоталітарної спадщини в назвах та експозиціях музеїв.

Учасники семінару-наради відвідали приватний музей, а також музеї в Сумській спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів №17 та Сумському міському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, де ознайомилися із досвідом роботи музеїв як освітніх майданчиків.

За результатами семінару-наради прийнято рішення про активізацію роботи музеїв закладів освіти, оновлення назв і експозицій, а також пошук способів підтримки діяльності музеїв.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 2.

^Вгору