ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

НАВЧАЛЬНА СЕСІЯ МАН

22.11.2021

20 – 21 листопада 2021 року у онлайн форматі відбулася навчальна сесія для слухачів відділень історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю Сумського територіального відділення МАН України.

Під час занять обговорили актуальну для України тему виходу з енергетичної кризи, адже залежність від поставок енергії та палива для її отримання – це ще й загроза тиску на країну економічного та політичного характеру.

Проаналізували, які способи альтернативного отримання енергії сьогодні найпопулярніші в різних державах. Розглянули можливості застосування геоінформаційних систем і систем дистанційного зондування Землі у дослідженні земної поверхні, що є важливим оскільки дає можливість відстежувати вирубку лісів у горах або забудову зелених зон у містах, нафтові забруднення в акваторії чи зміну хімічного складу повітря поруч із новим заводом тощо. Ознайомилися з основними методами соціологічних та історичних досліджень.

Також юні науковці отримали індивідуальні консультації з історичного краєзнавства, всесвітньої історії, правознавства, педагогіки, історії України, географії, філософії тощо, під час яких мали змогу отримати поради щодо написання та оформлення наукових проєктів.

Дякуємо за цікаві лекції та змістовні індивідуальні заняття консультантам Сумського територіального відділення МАН України: Цимбалішіній Ганні, юристу компанії UBK Consulting; Кудінову Дмитру Валерійовичу, доктору історичних наук, професору кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту СОІППО; Гончаренко Лесі Леонідівні, кандидату історичних наук, доценту Сумської філії ХНУВС; Панкратовій Вікторії Олегівні, кандидату юридичних наук, доценту кафедри фундаментальної юриспруденції та конституційного права СумДУ; Рубан Ользі В'ячеславівні, кандидату філософських наук, викладачу-методисту Сумського фахового коледжу СНАУ; викладачам Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка: Бойченко Марині Анатоліївні, доктору педагогічних наук, професору кафедри педагогіки; Король Олені Миколаївні, кандидату педагогічних наук, завідувачу навчально-методичним кабінетом комп’ютерних та інформаційних технологій НН ІПП.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 7?

^Вгору