ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Навчальна сесія обласної школи народних ремесел

09.03.2024

7 березня 2024 року на платформі дистанційного навчання Microsoft Teams відбулася навчальна сесія обласної школи народних ремесел з теми: «Писанкарство. Символіка. Колористика».

Лекційні заняття з тем «Дерево життя як символ роду, благополуччя, зв’язку поколінь. Особливості в декоруванні мистецьких і побутових виробів» та «Птахи–символи у декоративно-ужитковому мистецтві. Декорування виробів зооморфними формами. Особливості кольорових співвідношень» провели керівники гуртків Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Олена Окунь і Світлана Несвіт.

Під час майстер-класу з теми «Виготовлення писанок як мистецький процес. Історія, ужитковість, звичаї, вірування» від керівника зразкового творчого об’єднання «Флористичні барви», майстра народної творчості Світлани Огнєвої учасники заходу дізналися про технологічні особливості створення регіональних писанок, використання матеріалів та інструментів.

Майстриня презентувала колекцію авторських писанок, створених на основі курячих, гусячих, качиних, страусиних яєць, поділилася секретами їх написання і декорування.

Завідувач соціально-реабілітаційного відділу Тетяна Тарасенко привітала юних майстрів з успішною участю у Всеукраїнській виставці-конкурсі «Український сувенір», підбила підсумки обласного етапу виставки-конкурсу та наголосила на дотриманні умов участі в обласних заходах. Натепер юні майстри виготовляють авторські роботи у техніці вибійки і писанкарства, що стануть підсумком навчання в обласній школі народних ремесел та готуються до успішної участі в обласному конкурсі творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини», що відбудеться з 18 до 31 березня 2024 року у заочному форматі.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 4?

^Вгору