ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласна експедиція учнівської молоді «Народні ремесла і промисли рідного краю»

31.10.2012

25 жовтня 2012 року відбувсяу другий тур обласної експедиції учнівської молоді «Народні ремесла і промисли рідного краю», що проходила у межах обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина».

Роботу заходу було організовано в шести номінаціях: ткацтво, бісероплетіння, кераміка, вишивка, плетіння з рогозу, витинання. Юні майстри провели майстер-класи і представили виставку своїх найкращих робіт.

У першій віковій категорії (10-14 років) І місце здобув Дроздовський Любомир, вихованець Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІ ступенів, який продемонстрував високий рівень володіння мистецтвом плетіння з природних матеріалів. ІІ місце отримала Купченко Марітанна, вихованка Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, яка займається бісероплетінням, активно вивчає орнаменти традиційних сумських вишивок і переносить їх мотиви в роботи з бісеру. ІІІ місце — Винник Тетяни, вихованки Охтирського районного центру дитячої та юнацької творчості, юної майстрині, яка володіє мистецтвом ткання.

У другій віковій категорії (14-17років) І місце зайняла Іванцова Анна, вихованка Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості, яка займається ліпленням з глини, популяризує мистецтво кераміки. ІІ місце отримала Чаус Владислава, вихованка Сумського палацу дітей та юнацтва, сферою творчої діяльності якої є традиційна українська вишивка Слобожанського краю. Створені власноруч сорочки дівчина не лише презентує на конкурсах, а й з задоволенням носить сама. ІІІ місце здобула Данилюк Юлія, вихованка Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості – юна майстриня з мистецтва витинання.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 7 й 7.

^Вгору