ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласна фізико-математична школа

27.03.2015

Під час весняних канікул для учнів 8-10 класів проведено обласну заочну фізико-математичну школу.

25 юних науковців відвідали чергову сесію, що проходила на базі Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

З юними дослідниками працювали наукові керівники та консультанти Сумського територіального відділення Малої академії наук України. Роботу конструкторського бюро очолив Ігнатенко Сергій Миколайович, старший науковий співробітник НДЦ ННП Інституту прикладної фізики НАН України. Під час практичного заняття учні навчилися створювати базову модель робота з використанням конструкторів LEGO.

Знавці математики із задоволенням занурилися у захоплюючий світ цифр, де разом із Хворостиною Юрієм В’ячеславовичем, викладачем кафедри математики Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка, розв’язували задачі на дослідження та логіку.

Слухачам секції економіка було запропоновано розглянути сутність економічної категорії «грошей» та концепцію їх походження,а також з’ясовувати, які вони, сучасні гроші, та шляхи їх захисту. Ці та інші питання висвітлила у своїй лекції Олещук Марія Геннадіївна, кандидат економічних наук, асистент кафедри банківської справи Української академії банківської справи Національного банку України.

Слухачі отримали не тільки нові знання, а й задоволення від спілкування з однолітками під час роботи в обласній заочній фізики-математичній школі.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 4 і 8?

^Вгору