ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ОБЛАСНА ШКОЛА ЖУРНАЛІСТИКИ

28.03.2023

Комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю 25 березня 2023 року в онлайн-режимі проведено обласну заочну школу журналістики.

Учасники заходу – учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів позашкільної освіти Сумщини.

Слухачі обласної школи активно працювали на лекційно-практичних заняттях. Зокрема Пономаренко Наталія Петрівна, доктор філософії, викладач спеціальності «Журналістика», відокремленого структурного підрозділу «Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету», медіатренерка провела заняття «Мова медіа: плекаймо, любімо, шануймо». Учасники захоплено виконували завдання, аналізуючи мову українських журналістів, училися писати владі заголовки, формували словник неологізмів війни.

Викликало зацікавлення слухачів заняття з теми «Взаємодія зі штучним інтелектом», що було проведене Ячменик Мариною Михайлівною, кандидатом педагогічних наук, старший викладач кафедри української мови і літератури, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Заняття відбувався у форматі тренінгу за методикою піраміди таксономії Б. Блума. Учасники заходу розмірковували про можливості нейромережі, її переваги і недоліки. Звичайно, не оминули увагу і питання з академічної доброчесності, персональної відповідальності і приватних даних та взаємодія з ChatGPT.

Дякуємо за співпрацю усім учасникам обласної школи журналістики.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 4 + 9.

^Вгору