ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласна STEM-школа для педагогів-позашкільників

27.10.2022

Обласна STEM-школа для педагогів-позашкільників – ініціатива Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, що об’єднала педагогів-однодумців задля вирішення питання актуалізації сучасних освітніх тенденцій в умовах закладів позашкільної освіти та підвищення їх фахової компетентності для підтримки і розвитку підростаючого покоління.

Учасниками школи стало понад 140 педагогів закладів позашкільної освіти Сумщини.

Перший етап навчання (теоретичний модуль) обласної STEM-школи для педагогів-позашкільників тривав 26-27 жовтня 2022 р. й був присвячений змішаному формату позашкільного STEM-орієнтованого навчання.

У перший день роботи школи програмою було передбачено проведення онлайн-конференції.

Учасників STEM-школи привітала директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, доктор юридичних наук, професор Вікторія ГРОБОВА. Вона наголосила на важливості впровадження освітніх STEM-інновацій в умовах закладів позашкільної освіти, що сприяє формуванню сучасних навичок підростаючого покоління, підготовці до активної соціалізації й професійної діяльності задля розвитку країни.

Під час виступів спікери онлайн-конференції зосередили увагу на ключових аспектах реалізації змішаного формату STEM-орієнтованого навчання в умовах закладів позашкільної освіти. Зокрема питання щодо організаційних особливостей упровадження STEAM-орієнтованого навчання в закладах позашкільної освіти висвітлила спікер і модератор заходу Вікторія Заярна, заступник директора з навчально-виховної роботи Сумського ОЦПО та РТМ, кандидат педагогічних наук.

Про цифровий компонент STEM-орієнтованого змішаного навчання в закладах позашкільної освіти йшлося у виступі Світлани Сьоми, методиста Сумського ОЦПО та РТМ, кандидат педагогічних наук.

З сучасними веб-ресурсами для створення, презентації й зберігання освітнього STEM-продукту учасників школи ознайомила Ніна Перепелиця, методист Сумського ОЦПО та РТМ.

З темою «Інструментарій для реалізації змішаного STEM-орієнтованого навчання. З досвіду діяльності природничо-дослідницької лабораторії» виступила Крістіна Перетятько, завідувачка гуманітарно-оздоровчого відділу Сумського ОЦПО та РТМ.

Надія Бойко, методист Сумського ОЦПО та РТМ, висвітлила питання організації STEM-досліджень стану довкілля в умовах змішаного навчання в закладах позашкільної освіти.

У другий день роботи школи учасники ознайомилися з навчально-методичними матеріалами щодо актуальних питань STEM-освіти, отримали роз’яснення щодо проходження підсумкового анкетування та подальшої роботи в інтерактивному форматі.

Діяльність учасників обласної STEM-школи сплановано й буде реалізовано протягом 2022/2023 навчального року, що стимулюватиме системну роботу з упровадження освітніх STEM-технологій у закладах позашкільної освіти Сумщини.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 3 і 3?

^Вгору