ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласні відкриті змагання з авіамодельного спорту серед учнівської молоді

18.05.2018

З 10 до 14 травня 2018 року комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю на базі Конотопського міського центру дитячо-юнацької творчостібули проведеніобласні відкриті змагання з авіамодельного спорту серед учнівської молоді. Їх учасники виборювали нагороди у класах вільнолітаючі, радіокеровані та кордові моделі.

Програма була насиченою, справжня спортивна боротьба в кожному класі моделей велася до останнього польоту.

За перемогу в окремих класах авіамоделей і в загальному заліку змагалисяодинадцять команд закладів освіти міст Конотоп, Суми, Охтирка, Глухів, Ромни, Кролевець, Ніжин (Чернігівська область) та Яготин (Київська область).

У перші дні змагань відбулися старти моделей класу вільнолітаючі. Під час стартів подих захоплювало від кожного класу моделей. Найбільш успішно виступили вихованці Охтирського міського центру позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді (керівникГарькавенкоВ.В.). Саме вони здобули перемогу в командному заліку. Другоюбула команда комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю (керівник Коломієць М.О.), третє місце посіла команда Конотопського центру дитячо-юнацької творчості (керівник Соловей О.В.).

Особисті перемоги у класі вільнолітаючі моделі здобули:

-              категорія F-1-В: Херсоненко Дмитро – І місце,
Вінниченко Олександр – ІІ місце, Загребельний Владислав – ІІІ місце;

-              категорія F-1-H: Херсоненко Дмитро– І місце,
Ганжа Артем – ІІ місце, Журавель Кирило – ІІІ місце;

-              категорія F-1-G: Хрушков Ілля – І місце, Гуць Владислав – ІІ місце, Загребельний Владислав – ІІІ місце;

-              категорія F-1-А: Журавель Кирило – І місце, Паладін Ростислав –
ІІ місце, Меркулов Роман – ІІ місце, Шишкін Даніл – ІІІ місце;

Зазначимо що лише один учасник змагань, а це Бебих Денисстав представником у категорії F-1-Р та отримав диплом «За волю до перемоги».

Не менш захоплюючими були запуски радікерованих моделей. Переможцями цього класу стали:

-              F-3-Kmini: Лазарєва Анастасія– І місце, Паладін Ростислав –
ІІ місце, Бобко Роман – ІІІ місце;

-              F-3-J: Паладін Ростислав – І місце, Журавель Кирило – ІІ місце.

Паладін Ростислав у категорії моделей F-5-J отримав диплом «За волю до перемоги».

Перше місце у загальному заліку цього класу посіла команда Конотопського центру дитячо-юнацької творчості (керівник Соловей О.В.). В її активі три перемоги в одному із класів моделей. Друге місце виборола команда Роменського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю імені Івана Кавалерідзе (керівник Жуков О.В.), третє місце – команда Глухівського міського центру позашкільної освіти (керівник Толстий Ю.Є.)

Цікавими стали залікові польоти у класах пілотажні моделі літаківта повітряного бою (F-2-R). Учасники показали свої знання та вміння керувати власноруч змайстрованим літаком.

Перемогу у класі F-2-R здобулаДудченко Христина, ІІ місце –
Гончар Юлія.

До трійки призерів F-2-В увійшли: Войтенко Владислав – І місце, Дудченко Христина – ІІ місце, Маляренко Роман – ІІІ місце.

У класі F-4-Впереможцями стали:Маляренко Роман – І місце,
Войтенко Владислав – ІІ місце, Гончар Юлія– ІІІ місце.

У межах змагань вперше відбулися залікові польоти керівників команд.Своїм бездоганним виступом порадував усіх присутніх, особливо своїх вихованців,головний суддя змаганьСоловей Олександр Володимирович, який виборов І місце. Коломієць Микола Олександрович став срібним призером, а Гарькавенко Валерій Володимирович отримав бронзову нагороду.Своїмистартамикерівники команд показалипрофесіоналізм іволюдо перемоги.

Вітаємо авіамоделістів, які отримали заслужені нагороди!Команди-переможці нагороджені кубками та дипломами, учасники – медалями та дипломами, а глядачі – позитивними емоціями та враженнями від технічноскладного,але видовищного виду спорту.

Висловлюємо велику вдячність всім, хто долучився до організації та проведення свята авіамодельного спорту!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 3 й 7.

^Вгору