ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ОБЛАСНІ ЗМАГАННЯ З РОБОТОТЕХНІКИ СЕРЕД ДІТЕЙ ТА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

14.12.2023

З 11 до 14 грудня у комунальному закладі Сумської обласної ради – обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулися обласні змагання з робототехніки серед дітей та учнівської молоді (у змішаному форматі).

У заході взяло участь 63 талановиті вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти Сумщини, а саме: комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Великочернеччинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Сумської міської ради, Комишанського ліцею Комишанської сільської ради Охтирського району, Центру науково-технiчноi творчостi молодi Сумської мiської ради, Комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинська міська станція юних техніків Шосткинської міської ради Сумської області», Глухівського міського центру позашкільної освіти Глухівської міської ради, Комунального закладу – центру позашкільної роботи Путивльської міської ради, Конотопської станції юних техніків Конотопської міської ради, Комунального закладу Сумського Палацу дітей та юнацтва, ліцею імені І.М. Середи Великописарівської селищної ради, Великописарівської станції юних натуралістів Великописарівської селищної ради.

Програма заходу включала змагання у трьох категоріях: «Фрістайл» (заочно), «Роборейсінг», «Сумо junior».

«Фрістайл» – конкурс проєктів серед юних конструкторів, які мають гарну уяву, творчі здібності, посидючість, увагу, просторове і логічне мислення.

У секції «Фрістайл» юні винахідники презентували власні винаходи (технічний пристрій, самохідну машину, робота, програму). Конкурсанти вразили своїми розробками. У відеороликах було презентовано систему «Розумний будинок», пристрій для розмінування територій, робота-охоронця, завод зі збирання дронів, безпілотний танк та багато іншого.

Традиційно, найбільше учасників було у категоріях «Роборейсінг» та «Сумо junior», під час змагання у яких юні винахідники продемонстрували роботу власноруч зібраних та запрограмованих роботів.

Основне завдання роботів у категорії «Роборейсінг» – якнайшвидше проїхати по визначеній траєкторії, що позначена чорною лінією, а у категорії «Сумо junior» вихованці змагалися у майстерності керування роботами. Вони відчули справжній дух суперництва, бо конкуренція була неабияка. Але це не завадило гарному настрою. Змагання пройшли цікаво та захопливо.

Переможці були визначені у категоріях «Фрістайл», «Роборейсінг», «Сумо junior». Підсумки всіх етапів можна переглянути за посиланням

Юні робототехніки були нагороджені грамотами та дипломами комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Щиро дякуємо наставникам юних конструкторів!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 9.

^Вгору