ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний фестиваль юних майстрів вишивки «Веселка творчості»

21.04.2019

18 квітня 2019 року в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся обласний фестиваль юних майстрів вишивки «Веселка творчості».

До участі в заході долучилося 40 юних майстрів, які демонстрували свої вміння в таких номінаціях: український рушник, народний одяг, традиційні побутові речі, оригінальний жанр.

У межах фестивалю відбулися виставки авторських творчих робіт юних майстрів, які представили близько 180 вишитих виробів: сорочок, рушників, скатертин тощо.

Творчу майстерню для керівників гуртків з теми: «Символіка в українській вишивці» провела майстер народної творчості, керівник зразкової майстерні вишивки і бісероплетіння комунального закладу Сумського Палацу дітей та юнацтва Бабенко Наталія Володимирівна.

Учасники заходу обмінювалися досвідом, активно спілкувалися з членами журі, у складі якого працювали керівник гуртка Сумського районного Будинку дітей та юнацтва Плескань Ольга Володимирівна, майстер народної творчості, керівник гуртка-методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Огнєва Світлана Василівна.

Голова журі фестивалю – завідувач соціально-реабілітаційного відділу, Тарасенко Тетяна Петрівна відзначила високий рівень виконавської майстерності учасників заходу. ГРАН-ПРІ фестивалю отримали Біловол Катерина, Рибалко Анна та Лазебна Валерія, вихованки комунального закладу Сумського Палацу дітей та юнацтва у номінаціях «Народний одяг» і «Український рушник», Трачук Ольга, вихованка комунального позашкільного навчального закладу Білопільської районної ради «Центр дитячої та юнацької творчості» у номінації «Оригінальний жанр».

Для учасників заходу свої творчі здобутки презентували вихованці театру мод «Епатаж» соціально-реабілітаційного відділу.

За доброю традицією кожен з учасників фестивалю отримав диплом та подарунок.

Організатори заходу вдячні юним майстрам та їх педагогам-наставникам за доброзичливу і творчу атмосферу під час роботи фестивалю!!!

Миру, натхнення, нових звершень усім нам!!!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 9 + 3.

^Вгору