ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний фестиваль юних майстрів вишивки «Веселка творчості»

20.06.2011

Учасники фестивалю взяли участь у виставці, на яку було представлено 120 виробів, декорованих вишивкою: рушників, предметів одягу, панно, картин, серветок, скатертин тощо.

Конкурсна програма відбулася за чотирма номінаціями та у двох вікових групах. Творчі майстерні працювали за напрямами: «Український рушник», «Традиційні побутові речі», «Народний одяг», «Оригінальний жанр». Найбільш чисельною була творча майстерня за напрямом «Український рушник» (11 учасників). Найменше учасників працювало в майстерні по виготовленню традиційних побутових речей.

Журі відмітило високий рівень підготовки до участі в заході вихованців позашкільних навчальних закладів з Сумського палацу дітей та юнацтва, Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості, Лебединської станції юних техніків, Конотопського районного центру позашкільної роботи, Сумського районного будинку дітей та юнацтва, Шосткинського центру естетичного виховання дітей та юнацтва.

Гран-Прі фестивалю отримала юна майстриня з Сумського палацу дітей та юнацтва Клец Анастасія. Вона взяла участь у конкурсній програмі за напрямом «Український рушник».

Вихованки Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості Голець Дарія і Самофал Валерія показали високу майстерність і вправність і отримали перемогу у двох номінаціях в своїх вікових групах.

Вихованка Конотопського районного центру позашкільної роботи Касіч Анна продемонструвала найкращий результат у номінації «Традиційні побутові речі» в молодшій віковій групі, а Кульомза Альона з Лебединської міської станції юних техніків здобула перемогу у цій же номінації серед старших учасників.

Якісно виготовлені виставкові роботи презентували вихованці Шосткинського центру естетичного виховання дітей та юнацтва і Сумського районного будинку дітей та юнацтва. Вони вибороли перемогу за напрямами «Оригінальний жанр» і «Український рушник».

Журі фестивалю наголошує на необхідності залучення підростаючого покоління до традицій регіонального мистецтва вишивки, опрацювання забутих технік оздоблення предметів одягу і побуту, дотримання традицій колористичних рішень.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 1 і 2?

^Вгору