ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі»

29.11.2018

29 листопада 2018 року в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся обласний фестиваль мистецтв «Перлини нашої душі» за напрямом «Українська народна іграшка».

До участі в заході долучилося 60 юних майстрів народних ремесел і 30 педагогів.

Діти представили авторські виставки іграшок, виконаних у різних техніках і з різних матеріалів: соломи, тканини, рогозу, ниток, дерева. Під час роботи творчих майстерень учасники обмінювалися досвідом, презентували свої творчі здобутки.

Також творче спілкування за участю членів журі: Яніної Ірини Василівни, старшого наукового співробітника Сумського художнього музею ім. Н.Онацького, Огнєвої Світлани Василівни, майстра народної творчості, керівника зразкового творчого об єднання «Флористичні барви» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Окунь Олени Миколаївни, керівника гуртка «Виготовлення іграшок-сувенірів» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Несвіт Світлани Олександрівни, культорганізатора Центру відбулося у форматі круглого столу.

Кожен учасник фестивалю отримав грамоту, подарунок.

Дякуємо всім, хто долучився до свята української народної іграшки і продовжує справу збереження та відродження регіональних народних традицій.

На часі юні умільці готуються до обласного фотоконкурсу «Слобожанський оберіг» і обласної виставки-конкурсу «Український сувенір», що розпочинають свою роботу в грудні 2018 року.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 4 й 5.

^Вгору