ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний форум позашкільників Сумщини

15.12.2021

15 грудня в м. Суми відбувся обласний форум позашкільників Сумщини за участі педагогів, вихованців закладів позашкільної освіти, працівників місцевих органів управління освітою, які опікуються питаннями виховної роботи, позашкільної освіти.

Учасників форуму привітала заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Олена Бойко, яка відмітила вагомі досягнення закладів позашкільної освіти області на всеукраїнському та міжнародному рівнях, нагородила активних учасників обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проєкту «Голос крові: ми – Українці!».

Про важливість залучення дітей та учнівської молоді до розвитку громад, розбудови громадянського суспільства, наголосила у своєму виступі директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова. Вона підбила підсумки другого етапу обласного конкурсу соціально-освітніх проєктів «Діти розбудовують громаду» та вручила грамоти Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації переможцям конкурсу.

Під час форуму було підбито підсумки обласного фестивалю творчих презентацій закладів позашкільної освіти «Різні, творчі, креатині – презентуєм позашкілля».

Вітаючи лауреатів і переможців фестивалю, директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса Тихенко окреслила пріоритети діяльності закладів позашкільної освіти на найближчу перспективу.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася директор Сумського обласного центру служби крові Наталія Трофименко. Слід зазначити, що центр служби крові є партнером в реалізації соціально-освітнього проєкту «Голос крові: ми – Українці!», а також нового проєкту «Кровна родина», що стартує в області з 1 січня 2022 року.

У межах форуму відбувся брейнстормінг «Генеруємо ідеї ефективно» за участі директорів закладів позашкільної освіти області, під час якого було окреслено вектори розвитку позашкільної освіти як однією з найефективніших інвестицій у найближче і віддалене майбутнє нашої держави.

Цікавою та змістовною була робота тематичних платформ для вихованців закладів позашкільної освіти. Вони взяли участь у майстер-класах «Слобожанський оберіг», «Вартові безпечного довкілля», мультимедійні іграх «Подорожуємо Сумщиною», тренінгу «Проєкти соціальної дії: від ідеї до реалізації». Приємним сюрпризом для дітей стали подарунки від Сумського обласного центру служби крові.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 8 й 2.

^Вгору