ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Осінні канікули разом з наукою

29.10.2016

Обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю 21-22 жовтня 2016 року було проведено обласну фізико-математичну школу для учнів 8 класів області.

Близько 60 юнаків та дівчат з м. Шостка, Путивль, Суми та смт. Липова Долина завітали на навчання до Сумського територіального відділення Малої академії наук України за новими відкриттями в галузі математики, фізики, науки, техніки, економіки, а головне – за незабутніми враженнями та новими друзями.

Зі слухачами плідно працювали наукові керівники секцій Сумського територіального відділення Малої академії наук України. Ячменьов Володимир Олександрович, кандидат математичних наук, старший викладач кафедри математичного аналізу Сумського державного університету, провів лекційні та практичні заняття на тему «Множини».

Прокопенко Ольга Володимирівна, кандидат економічних наук, завідувач кафедри економічної теорії ННІ ФЕМ ім. Олега Балацького Сумського державного університету, спільно з Дорошенко Мариною Дмитрівною, кандидатом економічних наук, в рамках Десятого Міжнародного пікніка презентували ділову гру «International Trade Geme». Приємним здивуванням і цілковитою несподіванкою стала зустріч юних науковців з Самуелом Чейном з Парламенту Ізраїлю. Учні отримали велике задоволення від спілкування з носієм іноземної мови та вручення сертифікатів після завершення ділової гри.

Слухачі мали нагоду відвідати екскурсію до лабораторного корпусу ІПФНАН України, яку провів Дрозденко Олександр Олексійович, кандидат технічних наук, завідувач сектором електростатичних пристроїв.

На базі Інституту прикладної фізики НАН України Лопаткін Роман Юрійович, кандидат фізико-математичних наук, завідувач НДЦ ННП Інституту прикладної фізики НАН України, провів лекційне заняття з фізики.

На занятті з робототехніки учні працювали з Lego конструкторами, конструюючи роботів разом зі старшим науковим співробітником ІПФНАН України Ігнатенком Сергієм Миколайовичем.

Собко Леонід Андрійович, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник ІПФНАН України, ознайомив з останніми винаходами та продемонстрував моделі, створені слухачами Сумського територіального відділення МАН України.

Справжньою винагородою для учасників обласної фізико-математичної школи стало відвідання прем’єри «Моя леді» Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 8.

^Вгору