ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Перемога 2015 – від «Я» до «Ми»

11.12.2015

З метою виховання в дітей та учнівської молоді любові до Батьківщини, готовності до саморозвитку, самовдосконалення задля її становлення та євроінтеграції, захисту честі, гідності, суверенітету, шанобливого ставлення до героїчного минулого і сьогодення на теренах області упроваджувався обласний соціально-освітній проект «Перемога 2015 – від «Я» до «Ми».

До виконання завдань проекту долучилося понад 12 тисяч учнів, вихованців загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, дитячі та молодіжні громадські об'єднання.

У ході організації роботи для кожного навчального закладу було визначено конкретні соціально значущі справи; розроблено заходи з урахуванням ролі, місця, можливостей кожного учасника проекту.

Вихованці навчальних закладів області стали учасниками різноманітних освітньо-виховних, мистецьких, благодійних соціально-значущих заходів під гаслом «Я – українець і цим пишаюсь»; в навчальних закладах було започатковано естафети корисних справ «З маленьких перемог кожного до загальної Перемоги».

Працюючи за завданнями проекту, педагоги намагалися сформувати в юних українців почуття ідентифікації себе з українською нацією; єдності, відповідальності за загальну справу, усвідомлення значення спільних зусиль, роботи в команді.

Виконання корисних, добрих справ розвивали в дітей ініціативу, спонукали до самовідданої праці на благо національного відродження України.

Підсумки роботи за завданнями проекту було підбито під час проведення обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді на секції «Перемога 2015: від «Я» до «Ми». Перше місце посіли мультимедійні презентації Зайця Владислава, учня Гребениківської ЗОШ І-ІІІ ст. Тростянецького району та Войтенко Катерини, учениці Роменської ЗОШ І-ІІІ ст. №8, друге місце – роботи Шаповал Владислава, вихованця Сумського палацу дітей та юнацтва та Карпенко Івана, учня Байрацького НВК Липоводолинського району, третє місце – робота Кожушкової Анни, учениці Глинської ЗОШ І-ІІІ ст. Роменського району.

У творчих звітах дітей представлено роботу волонтерських загонів, що допомагають воїнам АТО, їх сім'ям, піклуються про хворих дітей, проводять акції по збору коштів.

Учасники конференції прийшли до єдиної думки, що в скрутний для нашої країни час, ураховуючи події, що відбуваються на сході України, обов'язок кожного громадянина нашої держави жити, працювати, творити на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції і цим самим вносити свій внесок у загальну справу, Перемогу.

Учасники й організатори проекту впевнені: переможемо, вистоїмо, змінимо країну на краще.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 9.

^Вгору