ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Перемога юних дослідників у І Всеукраїнській олімпіаді «DreamECO»

14.04.2015

З метою виявлення та підтримки талановитої учнівської молоді, яка здійснює експериментальну й науково-дослідницьку роботу в галузі екології 8-9 квітня 2015 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбулася І Всеукраїнська олімпіада «DreamECO» (конкурс наукових проектів з питань захисту довкілля). Співорганізатором конкурсу є Міжнародна школа «Меридіан».

Цьогорічна олімпіада проходила у категоріях «Якість довкілля», «Екологія та біорізноманіття», «Ресурси та енергія», «Моє місто».

Сумську область на цьому заході представляли учні і вихованці навчальних закладів міст Глухів, Охтирка, Суми, Кролевецького, Середино-Будського, Сумського районів.

За підсумками захисту проектів переможцями стали:

– Семикаш Ірина, учениця Великочернеччинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Сумської районної ради, – І місце в категорії «Екологія та біорізноманіття», тема проекту «Пошкодження листків Aesculus hippocastanum природним шкідником Cameraria ohridella в умовах техногенного навантаження»;

– Гащенко Ірина, вихованка Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, – ІІ місце в категорії «Екологія та біорізноманіття», тема проекту «Зоокультура та інтродукція фазана мисливського в державному підприємстві «Мисливське господарство „Суми”»;

– Литвинова Юлія, вихованка Середино-Будського районного центру дитячої та юнацької творчості, – ІІ місце в категорії «Екологія та біорізноманіття», тема проекту «Організація моніторингу рослинності в лісопарку „Мирщина”»;

– Лисицька Єлизавета, учениця Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 10, – ІІІ місце в категорії «Екологія та біорізноманіття», тема проекту «Комунікації та особливості поведінки в популяціях голубів в умовах урбанізації»;

– Тищенко Юлія, учениця Глухівської загальноосвітньої школи - інтернату І-ІІІ ст. ім. М.І.Жужоми, – ІІІ місце в категорії «Екологія та біорізноманіття», тема проекту «Екологічний стан і перспективи заповідання лісового урочища „Борок”».

Переможці отримали цінні подарунки: за зайняте перше місце – планшет, за друге місце – смартфон, за третє місце – електронна книга.

Спеціальні призи журі за перемогу в олімпіаді – подарункові сертифікати на суму 500 гривень у мережі магазинів LTB – отримали Кім Поліна, вихованка Глухівського міського центру позашкільної освіти (тема проекту «Благоустрій та озеленення території міста Глухів») та Кирпотенко Владислав, вихованець Охтирського міського центру позашкільної освіти – Малої академії наук учнівської молоді (тема проекту «Видовий склад весняних ефемероїдів території мішаних лісів НПП „Гетьманський”»).

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 7 й 3.

^Вгору