ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Прес-анонс

20.06.2011

Назва заходу: Всеукраїнська пошукова історико-краєзнавча експедиція «Дорогами Слобожанщини»; Всеукраїнська фольклорно-етнографічна експедиція «Джерела творчості».

Дата проведення: 20 червня – 3 липня 2011 року

Місце проведення: Сумський професійний хіміко-технологічний ліцей (вул. Прокоф’єва, 36).

Організатори: Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук України», Сумський обласний центр позашкільний освіти та роботи з талановитою молоддю

На виконання Державної цільової програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року, з метою підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до активної пошуково-дослідницької діяльності з 20 червня по 3 липня 2011 року на базі вищих, позашкільних навчальних закладів м. Суми та м. Путивль відбудуться Всеукраїнські експедиції для слухачів МАН.

У експедиціях беруть участь 100 учнів 9 – 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів, слухачі територіальних відділень Малої академії наук України з усіх регіонів України.

Програмами експедиції передбачено:

  • проведення лекційних і практичних занять на базі Сумського педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, СумДУ,Сумського обласного краєзнавчого музею, музею А.П. Чехова, наукових бібліотек м. Суми;
  • ознайомлення з історико-культурними пам’ятками міст Суми, Ромни, Путивль, Глухів;
  • театралізовані свята «Історична реконструкція подій, описаних у давньо-руській пам’ятці «Слово о полку Ігоревім» (30 червня, м. Путивль), «Івана Купала» (2 липня, м.Суми);
  • збір та обробка етнічного та фольклорного матеріалу;
  • майстер-класів для учнів наукових секцій історії, фольклористики та мистецтвознавства, етнографії, історичного краєзнавства;
  • ознайомлення з методами та методикою наукових досліджень;
  • проведення практичних занять на базі Зеленогайського природно - археологічного комплексу;
  • екскурсійні, спортивні та культурно-розважальні програми.

У рамках роботи Всеукраїнської експедиції буде проведено захист учнівських проектів «Краєзнавство: пошук, подорожі, нові враження на все життя».

З юними науковцями будуть працювати провідні краєзнавці області, науково-педагогічні працівники Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету ім. А.С.Макаренка.

Старт Всеукраїнських експедицій для слухачів Малої академії наук відбудеться 20.06 2011 року о 13.00 годин у залі засідань управління освіти і науки облдержадміністрацій (ІІІ поверх).

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 9 й 7.

^Вгору