ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Пройшли навчання у Школі джур козацьких

19.09.2016

З 7 по 16 вересня 2016 року на території Центрального табору туристського активу учнів України, (Закарпатська область, Іршавський район, село Осій) відбувся збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Школа джур козацьких.

Учасниками збору стали 22 команди з областей України та міста Києва. Сумську область представляли юні джури Комунального позашкільного навчального закладу Тростянецької районної ради «Палац дітей та юнацтва» Євгенія Скребець, Катерина Дмитриченко, Анна Пиво, Аміна Товста, Владислав Шевченко та Даніїл Гудков.

Програма школи включала проведення вишколів-гутірок на тему «Український виховний ідеал», «Основи провідництва», «Як гра «Джура» сприяє вихованню нової національної еліти», «Робота в команді». Юні джури стали учасниками змагань з туристських навичок, стрільби – Анна Пиво стала переможцем у стрільбі з пневматичної гвинтівки серед дівчаток і була нагородження медаллю Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Учасники Школи джур козацьких взяли участь у тереновій грі в урочищі «Кам’янка». Було проведено військово-практичний вишкіл з використанням топографічно-картографічних матеріалів для відпрацювання тактичних дій на місцевості, під час якого всі могли відчути себе розвідниками, кулеметниками, снайперами, саперами, медиками та картографами.

Також до активістів завітали представники гірського пошуково-рятувального відділення міста Іршава, загону спеціального призначення Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області. Діти ознайомилися з сучасною технікою, різноманітними засобами для порятунку та пройшли майстер-класи з використання вогнегасників, навчилися гасити умовну пожежу.

Із задоволенням взяли участь джури і в «Козацькому гарті»: позмагалися у козацькій забаві «Перетягування линви» та звитяжних змаганнях «Лава на лаву». У ході проведення навчань у Школі було організовано розгортання похідного наметового табору, відпрацьовувалися практичні навики встановлювання наметів, охорони та оборони табору. Свої знання з історії діти продемонстрували у грі «Відун» «Історія козацтва», посівши друге місце.

У рамках туристсько-спортивного комплексу «Козацькими стежками» на юних джур очікував одноденний рейд-похід протяжністю в 22 кілометри в урочище «Смерековий камінь» - саме тут пройшла урочиста посвята в джури. Урочисте закриття Збору активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Школа джур козацьких відбулося у м. Іршава. Святковою маршовою ходою пройшли джури вулицями міста.

По закінченні навчань у школі всі джури отримали дипломи учасника збору активістів.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 7 і 2?

^Вгору