ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Разом до найкращого Інтернету!»

16.02.2021

Під таким гаслом з 8 по 13 лютого в обласному Центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю пройшов тиждень «Безпечного Інтернету», активну участь в якому взяли педагоги, вихованці, батьки. Упродовж Тижня в гуртках і творчих об’єднаннях закладу було проведено низку тематичних заходів, спрямованих на поширення знань та формування навичок щодо безпечного, відповідального і позитивного використання вихованцями цифрових технологій.

У кожному гуртку незалежно від напряму позашкільної освіти було організовано роботу, спрямовану на формування навичок безпечної та відповідальної поведінки в мережі Інтернет. Вихованці мали можливість не лише взяти участь у цікавих акціях, тренінгах, іграх, спрямованих на збагачення інформацією щодо онлайн-ризиків, а й долучитися до практичної діяльності, щодо створення у себе вдома території безпечного Інтернету.

Для найменших користувачів всесвітньої мережі, вихованців школи раннього творчого розвитку «Світлячок», була проведена гра-подорож «Безпечний Інтернет». Вихованці молодшого шкільного віку долучилися до перегляду пізнавальних відеороликів «Казка про Інтернет», «Друзі з Інтернету». Із задоволенням діти брали участь у конкурсі малюнків і плакатів «Комп’ютерний світ», демонструючи власне розуміння світу комп’ютерних технологій і своє ставлення до нього.

На попередження проявів Інтернет і комп’ютерної залежності, формування навичок свідомого й відповідального користування інформаційно-комунікаційним технологіями був спрямований соціально-психологічний тренінг «Я і комп’ютерний світ». Учасниками тренінгу стали вихованці творчого об’єднання «Д.І.М.». А вихованці гуртків робототехніки та програмування як активні користувачі Інтернету взяли участь у кіберквесті «Інтернет безпека», за результатами проходження якого отримали сертифікати, що засвідчують володіння необхідними знаннями та навичками безпечної поведінки в мережі Інтернет.

Безпека дітей в Інтернеті значною мірою залежить від батьків. Долучившись до онлайн-лекції «Кіберзахищеність дітей – відповідальність батьків», батьки отримали інформацію про те, як можна захистити дітей від негативного впливу небезпечний сайтів, різних проявів кібербулінгу.

Отримані впродовж Тижня знання та навички щодо безпечної поведінки в Інтернеті допоможуть вихованцям повною мірою і без загроз використовувати можливості комп’ютерних технологій. І хоча Тиждень безпечного Інтернету закінчився, робота, спрямована на формування Інтернет безпеки продовжуватиметься і надалі в кожному гуртку і творчому об’єднанні Центру.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 9 і 3?

^Вгору