ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

РОЗВАГИ ЮННАТІВ У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СНІГУ

17.01.2022

З нагоди Всесвітнього дня снігу 15 -17 січня для вихованців різних вікових категорій еколого-натуралістичного відділу було проведено пізнавально-розважальні, ігрові програми, дослідницькі марафони та творчі майстерні.

Старші юннати розповідали малюкам, що зимовий сніг є важливою частиною кліматичної системи нашої планети. Сніговий покрив регулює температуру поверхні землі, а тала вода – джерело наповнення річок та інших водойм. Теплоізоляційні властивості снігу теж незамінні. Під шаром снігу в 30 сантиметрів ґрунт захищений від перемерзання, а отже, захищені і всі живі організми, що живуть в ґрунті. Дітям цікаво було дізнатися, що сніг являє собою атмосферні опади у вигляді льодових кристалів. Формується сніг у хмарах за температури нижчої за 0°С. Тоді водяна пара в атмосфері конденсується безпосередньо в лід, не проходячи через стан рідини. Сформувавшись, льодовий кристал притягує до себе й заморожує нову водяну пару. Так природа створює сніжинки. Попри те, що більшість з них мають форму правильного шестикутника, кожна сніжинка є неповторною.

Діти досліджували властивості снігу, вимірювали товщину снігового покриву, згадували зимові види спорту, улюблені зимові розваги і розважалися.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 1 і 5?

^Вгору