ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«STREAM-освіта дітей дошкільного та молодшого шкільного віку в закладах позашкільної освіти»

18.11.2021

18 листопада 2021 року відбулося онлайн засідання обласного методичного об’єднання педагогів «STREAM-освіта дітей дошкільного та молодшого шкільного віку в закладах позашкільної освіти».

У заході взяли участь методисти і керівники гуртків шкіл, студій, об’єднань раннього творчого розвитку дітей закладів позашкільної освіти області.

Засідання методичного об’єднання відкрила Людмила Скоробагатько, завідувач гуманітарно-оздоровчого відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, яка наголосила на актуальності упровадження технологій STREAM-освіти у творчих об’єднаннях початкового навчального рівня.

Особливості реалізації STREAM-технологій у закладах позашкільної освіти розкрила Вікторія Заярна, методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Досвідом роботи педагогів Конотопського центру дитячої та юнацької творчості з упровадження STREAM-освіти в гуртковій роботі з дошкільниками поділилася Тетяна Дорошенко, заступник директора з навчально-виховної роботи Конотопського центру дитячої та юнацької творчості.

Про інтегрований підхід у розвитку творчих здібностей вихованців школи раннього творчого розвитку «Світлячок» розповіла Наталія Москаленко, керівник гуртка Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

З особливостями організації освітньої діяльності з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку за змішаною формою навчання учасників засідання ознайомила Кристина Перетятько, методист Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Практичний психолог Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Наталія Сидоренко розкрила можливості позашкільного освітнього простору для розвитку емоційного інтелекту дітей.

Підбиваючи підсумки роботи методичного об’єднання, учасники заходу дійшли висновку щодо актуальності впровадження освітніх STREAM-технологій у практичній діяльності з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку в закладах позашкільної освіти, визначили мету діяльності за означеною темою й шляхи її реалізації.

Дякуємо колегам за плідну творчу співпрацю!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 5 + 4.

^Вгору