ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Театральні колективи Сумщини Херсон підкорили

08.07.2013

У червні в Херсонській області на базі дитячого оздоровчого табору «Дивосвіт», у Роздольному відбувся V ювілейний Всеукраїнський фестиваль дитячих театральних колективів та майстрів художнього слова «Світ надії – Дивосвіт».

Сумську область на фестивалі представляли два дитячих театральних колективи:

• Зразковий дитячий театральний колектив «Смайл» Конотопської міської дитячої школи мистецтв (кер. Новікова Т.М. і Яценко Ю.М.) та

• Зразковий театральний колектив «Дзеркало» Шосткинського міського центру естетичного виховання (кер. Разломова С.П.)

Вистави дитячих театрів та майстрів художнього слова оцінювало кваліфіковане журі. До складу журі входили: народні артисти України, заслужені працівники культури України, члени Спілки театральних діячів України, провідні методисти театрального жанру. Учасниками фестивалю були представники з Вінницької, Київської, Сумської, Хмельницької, Закарпатської, Луганської, Волинської, Черкаськоїобластей та колективів з м. Севастополя,Сімферополя, Дніпропетровська, Запоріжжя, Херсону. В конкурсній програмі взяли участь 186 осіб.

Учасники фестивалю презентували різнопланові вистави. Театральні колективи у своїх виступах підіймали проблеми сьогодення, не забували класичну драматургію та працювали над виставами, де висвітлюється шкільна тема. Діти у своїх виставах за допомогою режисера – керівника, звичайно, передавали і підтексти і яскраві емоції, і демонстрували себе у виконавській майстерності, пластиці, в умінні володіти сценічним голосом.

В межах фестивалю були проведені майстер-класи для керівників дитячих колективів з акторської майстерності, сценічної мови. Особливими були екскурсійні програми до історичних місць морського порту Хорли та Асканії-Нової.

Для учасників фестивалю проводились вечори знайомств, дискотеки, конкурси, капусники.

Учасники фестивалю були нагороджені дипломами Українського державного центру позашкільної освіти, дипломами Управління освіти Херсонської обласної державної адміністрації, дипломами учасника від Херсонського Таврійського ліцею мистецтв та подарунками від спонсорів.

Вихованці зразкового театрального колективу «Дзеркало» ЦЕВ стали переможцями V ювілейного Всеукраїнського фестивалю дитячих театральних колективів та майстрів художнього слова «Світ надії – Дивосвіт»

в номінації «Театр» (молодша вікова категорія) з виставою «Жила-былаСыроежка», дипломами за кращу роль нагороджені Анастасія Шеремет і Фесун Софія, дипломом глядацьких симпатій нагороджений Андрій Євтушенко.

в номінації «Художнє читання»:

– дипломом І ступеня (старша вікова категорія) - Шеремет Костянтин

– дипломом ІІІ ступеня (старша вікова категорія) – Дар’я Чайка

– диплом ІІ ступеня (середня вікова категорія) – група читців (Анна Мозгова, Ольга Науменко, Ангеліна Мацейко, Катерина Ющенко, Дмитро Слуцький, Костянтин Шеремет)

– диплом ІІ ступеня (середня вікова категорія) – Катерина Ющенко

– диплом ІІІ ступеня (середня вікова категорія) – Ольга Хрущ

– диплом І ступеня (молодша вікова категорія) – група читців (Євгенія Кудрявець, Валерія Титович, Дар’я Сергійко)

– диплом ІІ ступеня (молодша вікова категорія) – Дарина Гутянко

Від Міністерства освіти і науки України, Херсонської обласної державної адміністрації, Управління освіти і науки Херсонської міської ради оголошена подяка керівнику зразкового театрального колективу «Дзеркало» Разломовій Світлані Петрівні за популяризацію дитячої театральної творчості, підтримку обдарованих дітей та молоді, виховання підростаючого покоління засобами театрального мистецтва.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 5 + 4.

^Вгору