ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

У Сумському територіальному відділенні Малої академії наук стартував ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

18.02.2020

18 лютого 2020 року комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю зібрав обдарованих та ерудованих учнів-членів Сумського територіального відділення Малої академії наук України на одному з провідних заходів – ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, що проходить на базі Сумського державного університету.

У цьому році 324 учні закладів освіти області представили до захисту на ІІ етапі конкурсу 343 наукові роботи у відділеннях математики, економіки, фізики та астрономії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю, екології та аграрних наук, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, хімії та біології, історії, мовознавства, технічних та комп’ютерних наук. У складі журі працювали кращі викладачі та науковці Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, Сумського національного аграрного університету.

На офіційному відкритті з вітальним словом до юних науковців звернулися Вікторія Гробова, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, та Василь Карпуша, перший проректор Сумського державного університету, які зазначили, що всі учасники ІІ етапу конкурсу-захисту є науковою елітою, майбутнім України.

Під час урочистого відкриття співробітники та партнери Сумського територіального відділення МАН були нагороджені Почесними грамотами, Подяками Міністерства освіти і науки України та Національного центру «Мала академія наук України».

Після привітань та слів підтримки розпочався етап змагань: учасники конкурсу-захисту цілеспрямовано та наполегливо протягом трьох годин виконували контрольні роботи з базових дисциплін.

Дякуємо всім, хто долучився до щорічного інтелектуального змагання, а також бажаємо учасникам гідно захистити свої науково-дослідницькі роботи.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 8 + 4.

^Вгору