ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Участь у Всеукраїнському науково-методичному онлайн-форумі

08.10.2021

Педагоги Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю взяли участь у Всеукраїнському науково-методичному онлайн-форумі «Розвиток позашкільної освіти в контексті сучасних освітніх тенденцій: спроби відповісти на деякі питання», що відбувся 07 жовтня 2021 року.

Серед нагальних питань, що висвітлювалися спікерами-представниками різних освітних структур, щодо подальших національних перспектив розвитку позашкілля було розглянуто досвід закладів позашкільної освіти Сумщини.

А саме розкрито тему проєктної діяльності як шляху збереження та розвитку позашкільної освіти в громаді.

Було представлено позитивний досвід залучення закладів освіти місцевих громад до участі в обласних соціально-освітніх проєктах «Дійти до кожного, зацікавити всіх» (2015 р.), «Кожна дитина має право» (2016-2021 рр.), «Голос крові: ми - Українці» (2017-2021 рр.).

Презентовано результати діючого обласного конкурсу соціально-освітніх проєктів «Діти розбудовують громаду» (2021-2025 рр.)

Підкреслено важливість ініціації освітніх проєктів, у межах яких запроваджуються сучасні актуальні напрями навчально-творчої діяльності підростаючого покоління (наприклад, STEAM-центри) з метою популяризації й збереження мережі позашкільної освіти в громадах.

Наголошено на тому, що проєктна діяльність сприяє консолідації влади, бізнес-сектору, засобів масової інформації й жителів територіальних громад для збереження мережі позашкільної освіти, що є середовищем виховання нового покоління свідомо активних громадян.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 2 й 3.

^Вгору