ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Вітамін Д вживай – про здоров’я змалку дбай»

14.06.2012

З 15 травня 2012 року Сумським обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю розпочато реалізацію тематичного оздоровчого проекту «Вітамін Д вживай – про здоров’я змалку дбай», що спрямовано на формування культури здоров’я та раціонального харчування у дітей та молоді, свідомого розуміння важливості збереження власного здоров’я для майбутнього держави.

Вихованці Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, а це – 250 дітей молодшого шкільного віку та 180 старших школярів, які відпочивають у профільному оздоровчому таборі «Веселковий двір», знають, що особливо необхідним для повноцінного розвитку людини є вітамін Д. Навіть девіз склали:

Вітамінчик Д наш друг.

Від хвороби захищає.

Нам рости допомагає.

Вчитись діткам краще з ним –

Ось такий цей вітамін.

Діти отримують цей корисний вітамін влітку із сонячним промінням, тому і називають його «сонячним». Але їм також відомо, що вітамін Д вони можуть отримати, споживаючи молочні продукти, а особливо – сир. Про це вони дізналися від директора із зовнішніх зв’язків компанії «Бель Шостка Україна» Фесюн Наталії Миколаївни, яка 5 червня на відкритті оздоровчого профільного табору побажала дітям гарного літнього відпочинку та оздоровлення і презентувала їм продукцію компанії.

Малеча з цікавістю читала про корисні сири та із задоволенням коштувала смачні гостинці. У таборі відбулася справжня дегустація сирної продукції.

У перший тиждень роботи оздоровчого профільного табору «Веселковий двір » про здорове збалансоване харчування та користь вітамінів діти дізнавалися під час пізнаваліьно-розважальної програми «Літо-літечко прийшло», на зустрічах із розумним Здоров’ятком, який знає все-все про здоров’я. Під час проведення вікторини «Корисні продукти» діти показали свою обізнаність та ерудованість з питань здорового харчування. У творчих майстернях вихованці із задоволенням малюють, виробляють різноманітні поробки за тематикою проекту.

Старші вихованці закладів позашкільної освіти в області зустрілися в урочищі Зелений Гай. З 5 по 11 червня, активно беручи участь в обласних змаганнях з орієнтування, вони знаходять джерела поповнення вітаміну Д.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 5 + 6.

^Вгору