ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту (вільнолітаючі моделі)

03.07.2018

З 25 по 30 червня 2018 року у місті Конотоп Сумської області відбулися Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту (вільнолітаючі моделі) (ІV ранг). Організаторами цих змагань стали Український державний центр позашкільної освіти, комунальний заклад Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Конотопський центр дитячої та юнацької творчості.

У заході взяли участь 14 команд з Волинської, Дніпропетровської, Харківської, Київської, Рівненської, Львівської, Сумської, Чернігівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Запорізької областей.

До складу збірної команди Сумської області увійшли вихованці авіамодельних гуртків комунального закладу Сумської обласної ради – обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Конотопського центру дитячої та юнацької творчості, Охтирського міського центру позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді, Роменського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю імені Івана Кавалерідзе під керівництвом Миколи Коломійця, Валерія Гарькавенка та Володимира Сабадаша.

Змагання проводилися в командній та особистій першості у п’яти класах вільнолітаючих моделей. Діти демонстрували свою майстерність із запусків планерів та у керуванні моделями.

Перемогу в змаганнях здобула команда Дніпропетровської області, на другому місці – команда Львівської області, третє місце посіла команда Харківської області.

Командну першість у класах моделей малих форм, що номінуються на Всеукраїнських змаганнях учнівської молоді, здобула команда Дніпропетровської області, друге місце виборола команда Київської області, третє – команда юних авіамоделістів Чернівецької області.

Змагання в класі вільнолітаючі моделі проходили за несприятливих погодних умов: було прохолодно, іноді йшов дощ та дув сильний вітер. Тому не обійшлося і без поломок...

Але останній день змагань пройшов у сонячну безвітряну погоду, що спонукало учасників до яскравих і захоплюючих польотів. В небі розгорнулося справжнє авіашоу, під час якого демонструвалися навички учасників щодо пілотування та керування авіамоделями.

У класі радіокеровані моделі командну перемогу здобули вихованці Сумської області, срібними призерами стали вихованці Чернігівської області, бронзу виборола команда з міста Ромни Сумської області.

Команди–призери, як і переможці в номінаціях, а також їхні наставники нагороджені дипломами Українського державного центру позашкільної освіти.

Щиро вітаємо переможців і бажаємо всім юним авіамоделістам натхнення та підкорення нових спортивних вершин!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 6 й 8.

^Вгору