ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Завершився третій тур обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина»

31.10.2012

З метою виховання в дітей та молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, формування зацікавленості до вивчення історико-культурного надбання українського народу з 2011 року в області реалізується освітній проект «Рідна Сумщина».

Роботу учнівських і педагогічних колективів за завданнями освітнього проекту «Рідна Сумщина» у 2012 році було спрямовано на подальший розвиток краєзнавчого руху на Сумщині, залучення учнів, вихованців, студентів навчальних закладів, дитячих, молодіжних громадських об'єднань до участі в дослідженні історико-культурної спадщини рідного краю.

У заходах з реалізації проекту взяло участь 77 100 дітей і молоді області. У процесі пошукової роботи учасники проекту набули поглиблених об'єктивних знань з історії рідного краю, історичних подій і життя видатних земляків.

25 жовтня 2012 року відбувся третій тур обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина» у другій і третій вікових категоріях. Учасники третього туру взяли участь у вікторині «Історія Сумщини від минулого до сьогодення». У другій віковій категорії перше місце посіла Глущенко Людмила, учениця Басівської ЗОШ І-ІІІ ст. Роменської районної ради; ІІ місце – Міняйло Аліна, учениця Беївської ЗОШ І-ІІІ ст. Липоводолинської районної ради; ІІІ місце – Сєлін Максим, учень Білопільської ЗОШ І-ІІІ ст. Білопільської районної ради. У третій віковій категорії переможцями стали: Клочко Елона, учениця Новосічанської ЗОШ І-ІІІ ст. Сумської районної ради; Пшеничка Богдан, учень Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст.№4 Охтирської міської ради; Муравей Олена, учениця Сумської гімназії №1 Сумської міської ради.

Ушанування учасників обласного етапу та нагородження переможців відбулося в Палаці культури ТОВ «Фрунзе-сервіс». Також працювала виставка дитячих робіт – переможців обласної експедиції «Ремесла і промисли рідного краю», що проходила в межах обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина». Діти представили роботу творчих майстерень з кераміки, витинання, плетіння з природного матеріалу, вишивки, бісероплетіння.

Переможцями творчих майстерень стали: Дроздовський Любомир, вихованець Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІ ст.; Купченко Марітанна, вихованка Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді; Винник Тетяна, вихованка Охтирського районного центру дитячої та юнацької творчості; Іванцова Анна, вихованка Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості; Чаус Владислава, вихованка Сумського палацу дітей та юнацтва; Данилюк Юлія, вихованка Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості.

Робота з реалізації в області обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина» триває.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 1.

^Вгору