ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Захоплююча зміна пересувного загону ім. Івана Мазепи оздоровчого профільного табору «Веселковий двір»

27.06.2019

Літо... Для когось воно є порятунком від довготривалого навчання, а для когось залишається продовженням роботи. Хтось любить проводити літні дні спокійно, а ми – джури ‒ вихованці гуртка Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, ведемо активний спосіб життя. Тому, керівники гуртків Сущенко Віталій Олексійович та Зякун Олександр Сергійович організували для нас неймовірно цікаву експедицію.

Наші пригоди розпочались у м.Тростянець і тривали цілий тиждень. Ми пройшли понад 80 км. Під час походу ми опитували місцевих жителів, милувалися дивовижними краєвидами та записали багато захоплюючих історій про Другу світову війну, антицерковну кампанію СРСР, та інші події. Тростянець, Криничне, Боромля, Нижня Сироватка, Старе Село – це ті населені пункти, через які ми пройшли, у яких зупинялися та брали інтерв'ю.

«Годувати комарів, фотографувати все і всіх, примотувати скотчем все те, що не вміщувалося у рюкзак, і ще багато іншого… – це про наш похід», говорила Марина Зінчук, учасниця експедиції. «Ні, це не була гра на виживання, це було возз’єднання з природою, живе спілкування з друзями та просто активний відпочинок. Зустрічати схід або захід сонця зі своїм партнером по чергуванню, грати в ігри, шукати дрова для вогнища, рахувати мозолі й укуси комах, а також сперечатися в кого їх більше – це те, що я запам'ятаю на все життя».

За тиждень джури повернулися додому дещо стомлені, але щасливі. Гордість та радість переповнювали нас в той час, коли ми дійшли до фінішної точки та змогли довести в першу чергу собі, що ми сильні. Це було дійсно круто!

Підсумком плідної праці стали «Козацькі забави», які пройшли на базі Садівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. До участі долучилися: Сумський окремий полк Українського козацтва, представники якого продемонстрували військове спорядження, холодну та вогнепальну зброю, що використовується в зоні ООС. Також були проведені навчання з домедичної допомоги представниками з організації «Червоний Хрест». Нам пояснили та показали, що треба робити при пораненні бійця на полі бою, потім ми закріпили отримані знання на практиці. Були проведені змагання з перетягування линви та армрестлінг. А коли всі гарненько «нагуляли» апетит, прийшов час куштувати козацький куліш та пити чай з печивом.

Похід завершився, та спогади про нього залишаться на все життя. Ці два тижні відпочинку та праці зробили нас сильними, витривалими, кмітливими та вкотре показали нам, що бути джурою – це круто.

Актив самоврядування туристсько-краєзнавчого відділу

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 4.

^Вгору