ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ЖИВЕ СЛОВО

11.02.2019

Обласний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «театральне мистецтво» – «Живе слово», що відбувся 8 лютого 2019 року, урочисто й символічно відкрила зразкова балетна студія «Престиж» (керівник Інна Шабельська) Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Її вихованці виконали хореографічну композицію з балету-вистави «Лісова пісня». Що й стало своєрідним епіграфом до однієї з номінацій цьогорічного етапу – «Твори Лесі Українки».

82 шанувальники й майстри «живого слова» з п’ятнадцяти міст, районів, об’єднаних територіальних громад Сумської області ті, хто своєю майстерністю возвеличує красу і велич української мови, зібралися в затишному залі Інституту бізнестехнологій Сумського державного університету.

Шестигодинне свято живого слова вразило не лише гостей, учасників обласного етапу, а й поважне журі, у складі якого працювали: старший викладач Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського Олексій Борисович Кулик, викладач режисерських дисциплін Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського Олександр Васильович Решітько та актриса родинного театру «Нянькіни» Тетяна Володимирівна Нянькіна. Високо оцінили тематичну спрямованість обласного етапу. За їх словами твори, що виконувалися на обласному етапі повністю відповідали рівню виконавської майстерності творчих об’єднань, його меті й завданням.

Зазначимо, що конкурсна програма проходила за двома рівнями виконавської майстерності: вищим та основним, за двома віковими групами, у трьох номінаціях, а саме: «Твори Лесі Українки», «Гумор і сатира» та «Власні усмішки».

У межах обласного етапу відбулося засідання творчої групи керівників дитячих творчих колективів театрального мистецтва з теми «Сучасна українська поезія як засіб національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді» за участю керівників гуртків, творчих об’єднань закладів загальної середньої, позашкільної освіти, членів журі, педагогів художньо-естетичного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Під час засідання було окреслено перспективи розвитку дитячого театрального мистецтва, сплановано мистецькі заходи в межах естафети закладів позашкільної освіти «Позашкілля Сумщини – 49 +».

Сорок п’ять майстрів художнього слова що стали переможцями обласного етапу були нагороджені дипломами й пам’ятними сувенірами.

РЕЗУЛЬТАТИ ВИСТУПУ  

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 7 й 4.

^Вгору