ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Зі впевненим поглядом в майбутнє

19.11.2016

З 15 по 17 листопада 2016 року в м. Києві відбулася VІІ Всеукраїнська науково-технічна виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». У заході взяло участь близько 100 винахідників з 23 областей України.

Відкриття та захист виставки-конкурсу проходив на базі Київського палацу дітей та юнацтва. Були присутні Президент МАН Станіслав Довгий, заступник міністра освіти і наук України Павло Хобзей, науковці провідних вищих навчальних закладів України та наукових установ.

Командний склад учасників нашої області представляли сім учнів- слухачів МАН.

Номінацію «Екологія та ресурсозбереження» представили: дійсний член Сумського територіального відділення МАН України, вихованець Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Супрун Юлія, учениця 10 класу Сумської спеціалізованої школи І–ІІІ ст. № 10 ім. Героя Радянського Союзу О. Бутка, з темою «Створення наддешевого сонячного колектора-концентратора – енергозберігаючого механізму» та Кравченко Роман, слухач Роменської міської МАН, учень 9 класу Роменської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. № 1 ім. П. І. Калнишевського, з роботою «Антикватор планування реконструкції установ та приватних будинків за критеріями Екобудинку».

Гараган Олексій, слухач Роменської міської МАН, учень 9 класу Роменської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. № 1 ім. П. І. Калнишевського, презентував дослідження «Моделювання мультивібратора на мікроконтролері в програмі ISIS з пакету PROTEUS VSM» у номінації «Електроніка та приладобудування».

У номінації інформаційно-телекомунікаційних систем Вощик Ігор, слухач Роменської міської МАН, учень 11 класу Роменської загальноосвітньої школи І–ІІІ ст. № 5, ознайомив членів журі зі своїм проектом «Розробка WEB-сайту на тему «Електронна музика та її створення»».

Цікаву розробку автоматизованої системи для складання плану місцевості було представлено у номінації «Робототехніка та робототехнічні системи» Тишковцем Микитою, вихованцем Шосткинської міської станції юних техніків, учнем 11 класу Шосткинського НВК: спеціалізованої школи І-ІІІ ст.-ліцею.

У номінації «Технічна творчість та винахідництво» Перелигіна Софія, учениця 10 класу Шосткинського НВК: спеціалізованої школи І-ІІІ ст.-ліцею, презентувала наукову розробку «Сонячний колектор «Sunlight»».

Мирошніченко Микола, вихованець Сумського міського Центру науково-технічної творчості молоді, учень 11 класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №17, ознайомив членів журі з інноваційним проектом «Економічної електроплитки».

За свої наукові проекти у номінації «Екологія та ресурсозбереження» Супрун Юлія та Кравченко Роман зайняли ІІ місце, а Мирошніченко Микола у номінації «Машинобудування» – ІІІ місце.

Уже другий рік поспіль партнером і спонсором виставки-конкурсу є АТ «Укрексімбанк», що вручає переможцям та призерам гранти на підтримку їхньої наукової діяльності. Цьогоріч встановлено 42 гранти, загальний фонд грошових виплат становить понад 114 тисяч грн.

17 листопада юні науковці отримали свої нагороди, дипломи та гранти на подальшу роботу над науковими дослідженнями у розмірі 3000 гривень за ІІ місце та 1000 гривень за ІІІ місце.

Вітаємо всіх учасників VІІ Всеукраїнської науково-технічної виставки- конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», їх наукових керівників, батьків і наставників!

Це лише початок, з яким Ви впевнено крокуєте в майбутнє.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 6 і 2?

^Вгору